La pandèmia s’accelera a les comarques del nord

Aquest divendres s’han notificat 417 contagis per coronavirus, rècord des de l’inici de la crisi sanitària.

La pandèmia s’accelera a les comarques del nord
La pandèmia s’accelera a les comarques del nord

La pandèmia s’accelera a les comarques del nord. Després de diverses setmanes de relativa estabilitat, en els últims dies els casos per coronavirus han avançat gradualment. Aquest divendres la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 417 contagis per Covid-19, rècord a la província de Castelló des de l’inici de la crisi sanitària. La xifra s’allunya ja dels registres d’inici del mes, quan es registrava una mitjana de 67 casos diaris.

A més, les comarques del nord han assolit una nova fita aquest divendres i han comunicat 24 brots en les últimes 24 hores, la majoria d’origen social. Castelló de la Plana lidera el nombre de focus, amb un total d’onze. La ciutat, a pesar de mantindre una incidència acumulada de 157 casos per cada 100.000 habitants, molt per davall de la mitjana a la Comunitat Valenciana (amb 304 positius per cada 100.000 habitants), ha incrementat progressivament els contagis en l’última setmana.

Els altres brots han tingut lloc a la Vall d’Uixó (amb 3 focus), Borriana (2), Almassora (2), Benicarló, Alcalà de Xivert, la Salzadella, l’Alcora, Peníscola i Vinaròs. Preocupa la situació a la capital del Baix Maestrat, amb una incidència de 373 casos per cada 100.000 persones.

Les hospitalitzacions creixen un 200% en un mes

Amb l’increment dels positius per coronavirus, augmenten també els ingressos en els hospitals valencians i en les unitats de cures intensives. En aquests moments, hi ha 105 persones hospitalitzades els centres sanitaris de les comarques del nord. Això suposa un 208% més que a l’inici d’octubre, quan hi havia 34 ingressats. D’aquestes, 16 ocupen actualment un llit a les UCI, 9 més que als començaments del mes.

També et pot interessar

stats