La pandèmia obliga Trump a cancel·lar la convenció republicana a Florida

El virus continua el creixement imparable als Estats Units, que arriba ja als quatre milions de contagis.

Trump durant una roda de premsa a la Casa Blanca aquest dijous
Trump durant una roda de premsa a la Casa Blanca aquest dijous / Efe

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat la cancel·lació de la Convenció Nacional Republicana prevista per als dies 25, 26 i 27 d'agost a Jacksonville (Florida), una de les zones del país més castigades per la pandèmia de coronavirus. Així, Florida acumula més de 385.000 casos confirmats i 5.518 morts. Un estat que ha superat els 10.000 contagis diaris en onze dels últims catorze dies.

El mandatari nord-americà ha assegurat que "no és el moment adequat per a tindre una gran convenció", a causa de l'augment de contagis a aquest estat. L'esdeveniment pretenia reunir a 15.000 persones a un estadi a l'aire lliure. Una decisió que s'afig a un altre canvi d'opinió en les mesures de prevenció de la Covid-19, com ara la recomancació de l'ús de la mascareta, una maniobra que podria ser fruit d'un canvi en l’estratègia política.

Tanmateix, els republicans mantenen la reunió de delegats per al 24 d'agost a Charlotte (Carolina del Nord), on Trump serà designat oficialment com a candidat republicà a les eleccions de novembre.

El país ha batut un nou rècord de contagis diaris, més de 76.000. Això ha fet que se supere una nova barrera psicològica, la dels quatre milions de persones infectades. L'estat de Califòrnia ja supera el de Nova York en contagis, però encara no l'ha avançat pel que fa a la quantitat víctimes mortals. Només a la ciutat de Nova York han perdut la vida més de 23.000 persones a causa de la Covid-19.

Fins ara, s'han comptabilitzat en tot el territori nord-americà més de 144.000 víctimes mortals. A més, el balanç de defuncions ja ha superat les estimacions inicials del president Trump. Els models matemàtics preveuen que a l'octubre s'arribarà a les 200.000 víctimes mortals i en les eleccions presidencials de novembre s'estaria molt prop de les 220.000.

Al món ja s'han confirmat 15,5 milions de contagis de Covid-19 i més de 633.000 defuncions. El Brasil és el segon país en nombre de contagis (2.287.475) i l'Índia el tercer (1.288.108). Quant als decessos, després dels Estats Units continuen el rànquing el Brasil (84.082) i el Regne Unit (45.639).

També et pot interessar

stats