La pandèmia ja deixa més de 600.000 morts arreu del món

Les últimes dades xifren en mes de 14 milions el nombre de persones infectades.

La pandèmia ja deixa més de 600.000 morts arreu del món
La pandèmia ja deixa més de 600.000 morts arreu del món

La pandèmia del coronavirus deixa ja més de 600.000 víctimes mortals arreu del món. Un dels països més afectats és els Estats Units, que suma unes 140.000 morts, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. És quasi una quarta part del total mundial.

A més, el país governat per Donald Trump també ostenta el rècord negatiu de tindre el volum més gran de contagis. Dels més de 14 milions d'infectats a escala mundial, els nord-americans repersenten 3,7 milions. Només l'últim dia van detectar uns 71.000 més.

El segon país en nombre de contagiats i defuncions és el Brasil. El president, Jair Bolsonaro, continua sense prendre mesures dràstiques tot i que les xifres no paren de créixer. Concretament, el país sud-americà està a punt d'arribar a les 80.000 morts i supera àmpliament els 2 milions de contagis.

No obstant això, Bolsonaro continua reunint-se amb els seus seguidors a pesar d'haver anunciat fa uns dies que estava infectat. Amb una separació a penes d'un parell de metres, Bolsonaro ha assegurat, davant dels partidaris, que estan eixint de la pandèmia i construint el futur del Brasil.

La Xina registra 17 casos de transmissió local

El Ministeri de Salut de la Xina ha confirmat aquest dilluns 17 casos nous de coronavirus de transmissió local a la província de Xinjiang, al nord-oest del país. L'anunci arriba després que les autoritats locals decidiren tancar la capital, Urumqi, per un repunt de casos.

El país asiàtic, primer a informar sobre casos de coronavirus, ocupa la posició número 26 en nombre de positius, amb 85.314 persones infectades (78.799 ja han rebut l'alta mèdica). D'altra banda, pel que fa a les morts, n'acumula 4.644 confirmades.

També et pot interessar

stats