La pandèmia ja afecta més de 400.000 persones i causa vora 19.000 morts

La Xina anuncia que anul·la les restriccions de mobilitat per a la província de Hubei, però l’epicentre del coronavirus continua en quarantena.

Cua per comprar queviures a Mira Road, el 25 de març del 2020
Cua per comprar queviures a Mira Road, el 25 de març del 2020 / Divyakant Solanki (Efe)

Líbia i Laos han detectat en les últimes 24 hores els primers malalts per coronavirus, i ja són 170 els països afectats per aquesta pandèmia detectada a la Xina el passat mes de desembre. El país asiàtic presenta més d’una cinquena part del nombre de contagis a tot el món, on s’han confirmat 428.405 casos i han mort 18.963 persones.

Continua creixent, de manera implacable, la corba del virus a Itàlia, els Estats Units i Espanya, que continua en la quarta posició. Espanya pateix vora 47.610 contagis i, després de sumar 738 morts en un dia, el balanç de víctimes se situa en 3.434. En territori valencià, la xifra se situa en 2.616 positius i 143 decessos.

El govern de Pedro Sánchez va decidir recentment ampliar l’estat d’alarma i l’orde de confinament quinze dies més, fins l’11 d’abril. Una mesura que han aplicat multitud de països a tot el món, i que en el cas de l’Índia afecta vora 1.300 milions de persones. “Tot el país estarà sota un complet confinament. Per a salvar a l’Índia, estarà totalment prohibit eixir fora de casa”, va afirmar aquest dimarts el primer ministre, Narendra Modi.

La Xina registra menys de 4.500 contagis “actius”

Les autoritats sanitàries xineses han anunciat que el nombre d’infectats pel SARS-CoV-2 “actius” és de 4.287, i continua en una ràpida trajectòria descendent, a pesar que continuen registrant-se nous casos. Fins a la passada mitjanit hora local, es van diagnosticar 47 nous contagis –tots ells en viatgers procedents de l’estranger– i quatre morts.

Dels quatre decessos, tres es van donar a la província de Hubei, que hui alça les restriccions de mobilitat per als seus habitants. D’aquests, dos es van produir en la capital, Wuhan, epicentre del brot i que té previst alçar la quarantena iniciada el 23 de gener el pròxim 8 d’abril. Així, els nous casos anunciats per les autoritats són dels anomenats “importats”, una xifra que protagonitza des de fa dies les estadístiques de noves infeccions, i que en la vespra va sumar 74.

Des que la malaltia va començar a assotar amb severitat la resta del planeta, són molts els xinesos que han tornat al seu país, on la malaltia –sempre segons les xifres oficials– sembla més controlada. Aquest fet explicaria el repunt dels casos importats, ja que molts procedeixen d’altres focus mundials del virus.

També et pot interessar

stats