La fi de la pandèmia arribarà amb la vacunació del 70% de la població mundial

L’OMS recorda que una vegada una o diverses vacunes es puguen ja gastar, l’objectiu és assolir un 20% de vacunació el 2021.

Una xeringa amb una mostra de la vacuna de Pfizer i BioNTech
Una xeringa amb una mostra de la vacuna de Pfizer i BioNTech / Dado Ruvic (Reuters)

L’anunci de la vacuna en la qual treballa Pfizer ha alçat tot tipus de previsions i xifres. Els governs han començat a donar xifres i dades de quan arribarà i en quina quantitat. I en aquest context l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit que l’arribada de la vacuna o de les vacunes no serà el final de la pandèmia. L’OMS explica que si les vacunes contra la Covid-19 que estan en última fase de desenvolupament tenen èxit, aproximadament un 70% de la població mundial hauria d’immunitzar-se per a garantir la fi de la pandèmia. Ho ha explicat la científica cap de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Soumya Swaminathan. I recorda que a pesar d’aquest percentatge ideal, l’objectiu per a 2021 és aconseguir el 20%.

“Cap companyia de les que està investigant podrà tindre immediatament dosi per a tothom”, ha ampliat la directora del Departament d’Immunització de l’OMS, Kate O’Brien, que ha indicat que per això és important que tots els laboratoris continuen les seues investigacions fins i tot si un d’ells s’avança als altres.

En aquests moments 155 projectes que ja han trobat un candidat a vacuna i es troben en fase preclínica i 44 projectes en fase clínica. D’aquests 44 projectes més avançats, 9 estan en fase 3, l’última etapa d’assajos clínics en què es posa a prova la vacuna amb humans abans de buscar l’autorització dels reguladors internacionals per a la seua comercialització.

Swaminathan va subratllar respecte a les notícies d’un 90% d’eficàcia en els estudis clínics del projecte germànic-estatunidenc Pfizer-BioNTech que es tracta de resultats preliminars i “fan falta més dades” fins a garantir que pot rebre llicència de producció. Les expertes de l’OMS també han deixat clar que els primers a ser immunitzats han de ser els treballadors sanitaris i persones de grups de risc, com ara ancians o pacients amb determinades patologies.

També et pot interessar

stats