Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Altres països volen copiar l’enquesta en internet de la Generalitat sobre la Covid-19

24 min.

L’enquesta de la Generalitat en internet Covid19 Impact que van respondre prop de 147.000 persones en 44 hores ha tingut tan d’èxit que altres països del món s’han interessat per a replicar l’experiència. Ho ha avançat a Les notícies del matí l’alta comissionada de la Generalitat per a la Covid-19, Nuria Oliver. Els resultats publicats han tingut molta visibilitat i estan servint d’inspiració a altres països que “volen saber com treballem a la Comunitat Valenciana per a prendre decisions basades en l’evidència i passar de dades a coneixement i a prendre de decisions basades en aquest coneixement”.

En aquests moments està en marxa una segona onada dels qüestionaris i les dades es traslladaran als tècnics a la Generalitat aquest dimecres. De la primera enquesta, Oliver ha destacat el grau de solidaritat ciutadana, ja que un 44% dels espanyols va dir estar en disposició d’aguantar un mes més de confinament, i un 29% d’aguantar entre tres i sis mesos, i que el 75% de les persones que hi van participar i van dir haver donat positiu, sabien qui era la persona que els havia contagiat.

L’enginyera alacantina ha reiterat que per a evitar tindre una segona onada és vital la detecció precoç i massiva de les persones infectades. Per això, és necessari disposar dels tests suficients i de les instal·lacions per a posar en quarantena les persones contagiades i els seus contactes. Per això ha destacat com una dada molt important que han obtingut la de que “un 28% afirma que no té possibilitat en sa casa de fer una quarantena efectiva”.

Seguiment del contactes amb el mòbil

D’altra banda, Oliver també ha comentat l’experiència d’altes països com la Xina i Corea per a controlar els infectats, com és el seguiment dels contactes amb aplicacions que detecten quins altres mòbils han estat a prop “per saber quines altres persones podrien haver sigut contagiades per estar pròximes a un positiu i així avisar-los i fer-los el test”. Segons ha apuntat, Europa té en marxa una iniciativa perquè el control dels contactes es faça sense violar la privacitat de les persones.

Contingut no disponible
stats