Els països de la UE comencen a reobrin fronteres

Alemanya, França, Bèlgica i Grècia inicien la carrera per a recuperar el turisme i permeten l’entrada de viatgers de l’espai Schengen.

Arribada de turistes alemanys aquest dilluns a l'aeroport de Palma
Arribada de turistes alemanys aquest dilluns a l'aeroport de Palma / Govern de les Illes Balears

Les fronteres internes d’Europa són, des d’aquest dilluns, més permeables. França, Alemanya, Grècia i Bèlgica s’han llançat a la carrera per a recuperar el turisme estranger i ja permeten l’entrada de visitants procedents de l’espai Schengen. Segueixen així els passos d’Itàlia, que va obrir el territori el passat 3 de juny. La prioritat dels governs, ara mateix, és reactivar el sector turístic i l’economia.

Des de la ciutat alemanya de Khel ja es pot travessar la frontera amb França sense cap restricció. Les autoritats franceses han reobert el pas a tots els viatgers de l’espai Schengen, excepte als qui procedisquen d’Espanya i el Regne Unit, per reciprocitat. És una de les mesures de president Emmanuel Macron per a reactivar el turisme, un dels pilars de l’economia del país.

El dirigent francés ha xafat l’accelerador de la desescalada i, des d’aquest dilluns també poden obrir tots els bars i restaurants de França, inclosa la regió de París, on fins ara estaven limitats a les terrasses. Els escolars francesos també han de tornar a classe, obligatòriament, d’ací a una setmana. S’elimina el límit d’alumnes per aula i la distància de seguretat es redueix a un metre.

Altres països de l’espai Schengen com Alemanya o Suïssa també han obert les fronteres aquest dilluns. A la frontera de Chiasso, entre Suïssa i Itàlia, s’ha format una llarga cua de cotxes d’italians que treballen en el cantó suís de Ticino. Itàlia va ser el primer país de l’espai Schengen a obrir les fronteres als visitants el 3 de juny, però des d’aquest dilluns té un dur competidor a Grècia, que obri gradualment les portes al turisme amb els primers vols internacionals als aeroports d’Atenes i Salònica. Hi poden viatjar tots els ciutadans de la Unió Europea, amb una excepció: els procedents d’Espanya, Itàlia i Holanda hauran de fer-se una prova de Covid-19 a l’entrada i esperar-ne el resultat.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciava aquest diumenge que el 21 de juny s’obriran les fronteres amb els països de l’espai Schengen excepte amb Portugal, que ha demanat que siga l’1 de juliol. Amb la resta de països fora d’aquest espai també s’obriran les fronteres a partir de l’1 de juliol.

També et pot interessar

stats