El Pacte de Toledo reprén l’activitat al Congrés

La comissió d’avaluació del sistema de pensions reprén les negociacions després de la parada per l’estat d’alarma.

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá / Europa Press

Aquest dilluns es reprenen les activitats de la comissió d’avaluació i seguiment dels acords del Pacte de Toledo amb una reunió al Congrés, la primera després de decretar-se l’estat d’alarma. Precisament, aquesta comissió, presidida per l’exministra socialista Magdalena Valerio, va ser de les últimes que es van celebrar abans de la suspensió de l’activitat al Congrés.

Així, els grups tornen a posar en marxa les converses iniciades al principi de la legislatura, quan es van comprometre a continuar els treballs per a renovar les recomanacions del Congrés per al sistema públic de pensions des del punt en què ho havien deixat al 2019. En aquell moment, la comissió del Pacte de Toledo va acabar sense tancar un acord sobre la revisió de les recomanacions abans de la dissolució de les Corts Generals per la convocatòria anticipada d’eleccions.

A més, s’espera que els grups posen data a la compareixença del secretari d’estat de Seguretat Social i Pensions, Israel Arroyo, que encara no ha comparegut davant de la comissió.

Escrivá demana un acord per a canviar la llei

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i les organitzacions sindicals CCOO i la UGT han demanat un acord per a revalorar les pensions en un nou marc legal.

També et pot interessar

stats