Els pacients de diàlisi demanen poder vacunar-se perquè són grup de risc

Els sanitaris de centres privats i concertats reclamen ser vacunats, ja que treballen amb pacients vulnerables.

VÍDEO | Els pacients de diàlisi demanen poder vacunar-se perquè són grup de risc

Quasi una setmana després que s'inoculara la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 als primers valencians i valencianes, encara hi ha col·lectius de risc que no han rebut ni la primera dosi. És el cas de sanitaris de centres privats i concertats, o dels pacients de diàlisi que, segons el calendari previst en el pla de vacunació, encara hauran d'esperar setmanes.

A la clínica de diàlisi Braun de Massamagrell atenen 85 pacients que reben diàlisi tres vegades per setmana. Tots són pacients de risc, però ni ells, ni els professionals del centre han sigut vacunats. L'equip d'infermeria d'aquest centre concertat demana que tant els pacients com els sanitaris haurien de ser grup prioritari a l'hora de vacunar-se "per la vulnerabilitat dels nostres pacients i per nosaltres també que estem amb ells", ha expressat la infermera Remei Sancho.

De la mateixa manera, els pacients que reben la diàlisi en aquest centre reclamen la vacuna. "Som de molt alt risc", explica Luis, pacient que fa nou anys que rep diàlisi. Així, reivindiquen poder vacunar-se ja com a grup de risc i no haver d'esperar que es vacune el pròxim grup.

Segons el calendari de vacunació, després dels sanitaris de primera línia, el personal de les residències i els grans depenents, els pròxims a vacunar-se seran les persones majors de 80 anys.

També et pot interessar

stats