Els pacients amb coronavirus podran rebre la visita a l’UCI d’una persona per a l’últim adeu

La falta de material de seguretat havia impossibilitat fins ara l’activació d’un protocol per a ordenar el dret a l’últim adeu.

Unitat de Cures Intensives de l'hospital Puerta del Hierro de Madrid
Unitat de Cures Intensives de l'hospital Puerta del Hierro de Madrid / JuanJo Martín (Efe)

El nou protocol de la Conselleria de Sanitat per a l’atenció a pacients de Covid-19 regula que puguen rebre la visita d’una única persona a la Unitat de Cures Intensives abans de morir. El familiar o propparent podrà donar l’últim adeu protegit amb un equip de protecció individual (EPI) per a evitar contagis.

Així ho ha explicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la roda de premsa diària per a donar informar sobre l’evolució de la pandèmia en la Comunitat Valenciana.

Barceló ha confirmat que el protocol ja està redactat i que es remetrà a tots els departaments aquest divendres. La titular de Sanitat ha explicat que s’ha pogut aprovar per l’esforç de la Generalitat per a subministrar el material de seguretat necessari perquè les persones pugen acomiadar-se dels éssers estimats amb seguretat, ja que la manca d’això ho feia impossible.

El protocol diferencia entre els pacients amb coronavirus d’aquells que no el tenen. En el cas del pacients contagiats per la Covid-19 només s’autoritza la visita d’un únic familiar per a acomiadar-se “en la intimitat”. Serà infermeria o el metge qui es pose en contacte telefònic amb els familiars per a fixar l’horari d’aquesta visita.

També et pot interessar

stats