Ortiz assegura que Puig ha utilitzat Cantó per a animar el govern del Botànic

La responsable popular lamenta la falta de diàleg del president i d’explicacions sobre els contractes del seu germà.

Ortiz assegura que Puig ha utilitzat Cantó per a animar el govern del Botànic
Ortiz assegura que Puig ha utilitzat Cantó per a animar el govern del Botànic

La secretària general del PP a la Comunitat Valenciana, Eva Ortiz, ha explicat aquest dimarts en Les notícies del matí els motius pels quals el seu grup votarà contra els pressupostos de la Generalitat de 2021. “No és el moment d’apujar els impostos als ciutadans”, ha explicat Ortiz. La secretària general del PP també ha fet referència a les negociacions entre Ciutadans i el Botànic. “Crec que el senyor Puig ha utilitzat al senyor Cantó per a animar el Botànic”, ha opinat. Per contra, la responsable popular ha lamentat la falta de voluntat de diàleg del president de la Generalitat en el PP.

Ortiz ha recordat que el PP és partidari de fer més test a la Comunitat Valenciana, de fet considera que la menor incidència obeeix a la menor xifra de proves, i també dels test d’antígens a les farmàcies. “El risc zero no existirà però com més mesures prenem i més responsables siguem, anirà millor”, ha explicat al llarg de l’entrevista. En diverses ocasions, la dirigent popular ha acusat Puig de falta de diàleg.

Ortiz també ha criticat que dels 111 milions d’euros anunciats per Puig per pal·liar els danys de la DANA al Baix Segura, 57 milions ja són obres pressupostades en exercicis anteriors (entre les quals hi ha obres de l’hospital de Torrevella, rehabilitació d’un centre de Salud on té les competències Ribera Salud). “Aquestes obres no se les ha pogut endur la DANA, no les fique dins el pla Renhace”, ha afegit. “La gent està patint”, ha remarcat.

A la pregunta sobre la llei Celaá, la responsable del PP ha reiterat el dret d’elecció de centres dels pares i l’educació pública i concertada. “Ens sembla un atropellamant la llei Celaá”, ha resumit Ortiz, que ha lamentat que no s’haja parlat amb la comunitat educativa abans. “En temes d’educació i sanitat hi ha d’haver sempre pactes d’estat”, ha dit.

Set conselleries implicades en subvencions al germà de Puig

Ortiz també ha parlat de la investigació al voltant de l’empresa dels germà del president de la Generalitat. El PP considera que hi ha set conselleries implicades en subvencions al germà de Puig, “amb presumptes factures falses, en nòmines triplicades i en subvencions a Catalunya i Aragó”. La responsable popular considera que el president del Consell hauria d’haver donat ja explicacions.

També et pot interessar

stats