Onda s'ha convertit en la quinta ciutat valenciana amb més contagis

El brot que més preocupa ara és de 22 contagis.

Panoràmica del municipi d'Onda (Plana Baixa) des del castell
Panoràmica del municipi d'Onda (Plana Baixa) des del castell / Ajuntament d'Onda

Els contagis a Onda continuen creixent. S'ha convertit en la quinta ciutat de la Comunitat Valenciana amb més contagis. La localitat de la Plana Baixa ha aparegut durant les últimes setmanes en diverses ocasions en la llista de nous brots que cada dia actualitza la Conselleria de Sanitat Universal. A finals del mes passat, Sanitat va informar de la detecció de 22 casos a la localitat d'origen social i aquest dimecres un dels casos més cridaners se situava a Onda novament. El departament d'Ana Barceló va comunicar 21 nous contagis en un únic brot d'origen social.

El brot s'ha produït a la zona del municipi on s'acumula més gent. Des de l'Ajuntament ja fa dies que es van tancar les instal·lacions esportives com a mesura preventiva i estan en constant contacte amb les autoritats sanitàries.

Les últimes xifres oficials publicades per la Conselleria de Sanitat constaten que la situació de la pandèmia a Onda es troba en un moment de creixement. L'informe, corresponent al 5 d'octubre, xifrava en 114 la xifra de PCR positives durant els últims 14 dies, 12 més que quatre dies abans. Aquesta evolució ha elevat la incidència des dels 410,31 casos per cada 100.000 habitants a 458,59.

L'alcaldessa demana més recursos contra al caos

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, s'ha reunit aquest matí amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro. Ballester li ha sol·licitat que destine més recursos per a controlar els brots a Onda i en concret ha demanat més rastrejadors, més informació sobre els brots o més Policia Autonòmica per a intensificar els controls. L'alcaldessa també ha recordat que els centres de salut del municipi estan col·lapsats.

"Hem demanat a la Generalitat la màxima coordinació per a acabar amb el caos i la falta de comunicació que regna entre conselleries. És moment de sumar tots els recursos disponibles, sense mirar colors polítics, per a pal·liar els contagis. Aquest Ajuntament sempre prestarà la màxima col·laboració a l'hora d'acatar les mesures preventives que ens recomanen”, ha emfatitzat l'alcaldessa.

També et pot interessar

stats