Onda dobla els casos de Covid-19 en quatre dies

Huit municipis valencians superen els 500 casos d'incidència acumulada en els últims 14 dies.

Panoràmica del municipi d'Onda (Plana Baixa) des del castell
Panoràmica del municipi d'Onda (Plana Baixa) des del castell / Ajuntament d'Onda

Les últimes xifres oficials publicades per la Conselleria de Sanitat constaten una millora general de la situació, però hi ha algunes excepcions com el cas d'Onda, que ha doblat en només quatre dies el nombre de contagis per Covid-19, i ha passat de 55 a 102, amb la qual cosa supera els 410 casos per cada 100.000 habitants. També Burjassot i Elda han experimentat una pujada significativa en els positius confirmats, ja que han sumat 11 casos positius més, i ja arriben als 81 i 80, respectivament.

En l'altre extrem hi ha municipis com Carlet i Villena, dues localitats prou afectades en les últimes setmanes, però que han millorat les xifres de contagis dràsticament en els últims quatre dies.

En el cas de Carlet, s'ha baixat d'una incidència de 500 a una inferior a 300, i han passat de 80 casos a 31. Pel que fa a Villena, s'ha registrat una disminució de 60 casos, de 117 a 57, però es manté amb una incidència al voltant dels 167 casos per cada 100.000 habitants.

Onda tanca instal·lacions esportives i anul·la actes

A causa de l'augment de casos positius l'Ajuntament d'Onda ha decretat, com a mesura preventiva, el tancament indefinit de les instal·lacions esportives municipals i la suspensió dels esdeveniments programats per a aquest cap de setmana.

Aquestes mesures ixen d'un informe que el director de Salut Pública dels departaments de Castelló i de La Plana ha fet arribar a l'alcaldessa del municipi, Carmina Ballester, i que inclou també altres recomanacions, com el fet d'evitar les reunions familiars i la conveniència de limitar les visites a la residència de la tercera edat i als centres de dia de la localitat.

Ballester, s'ha dirigit a la seua població a través d'un vídeo per a explicar-los que "estem davant un examen de ciutadania i hem de ser tots responsables per a superar aquesta crisi junts". L'alcaldessa ha assegurat, a més, que executaran immediatament les recomanacions de Salut Pública i que continuaran treballant "sense descans" per a no desatendre el veïnat.

Huit municipis amb una incidència acumulada superior a 500

La Comunitat Valenciana ha passat en només 3 dies de tindre 10 municipis que superen els 500 casos positius per cada 100.000 habitants en 14 dies, a tindre’n només 8, tots de l'interior i poc habitats.

Així, els municipis amb més incidència a la Comunitat Valenciana en els últims 14 dies són Vilar de Canes (2.366), l'Alqueria d'Asnar (2.028), Sumacàrcer (1.459), Albocàsser (1.369), Xalans (602), Bugarra (550), Alfara de la Baronia (538) i Portell de Morella (507).

També et pot interessar

stats