Oltra no tanca la porta a noves restriccions si la situació epidemiològica continua empitjorant

La vicepresidenta demana que es complisquen les mesures vigents: "Ens han de tractar com a xiquets?".

Oltra, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, aquest dimarts
Oltra, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, aquest dimarts

La vicepresidenta de la Generalitat i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha deixat la porta oberta aquest dimarts a la possibilitat d'introduir noves restriccions sanitàries a la Comunitat Valenciana davant de la situació epidemiològica provocada per la Covid-19, que ha empitjorat en les últimes setmanes. "Tal com estem ara, no es pot descartar cap mesura addicional", ha dit, preguntada sobre si es preveuen noves restriccions de les reunions socials en horari diürn, especialment de cara a les celebracions de Cap d'Any.

Oltra ha recalcat, tot i això, que ja hi ha en vigor unes limitacions que afecten fonamentalment la mobilitat, aforaments i trobades socials que s'han de complir i cal "prendre's de debò". Són unes restriccions mínimes, ha puntualitzat, que en cap cas obliguen a eixir al carrer i relacionar-se amb altres persones. "No sabem tots que el més segur és quedar-nos a casa, minimitzar les relacions? Ens han de tractar com a xiquets?", ha inquirit.

Durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha admés que hi ha "preocupació" en el govern valencià per l'evolució recent dels indicadors de la pandèmia i com afectarà el que popularment s'anomena tardeo, ara que s'ha permés reobrir en horari diürn els locals d'oci nocturn. "L'actitud més responsable és minimitzar les relacions socials, tots ho sabem", ha afirmat.

Aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, descartava de moment aplicar noves restriccions per a la celebració de Cap d'Any i feia una crida perquè es compliren les que ja estan en vigor.

També et pot interessar

stats