Oltra prioritza la salut davant les crítiques de pubs i restaurants

Defén la pròrroga de 21 dies de les mesures de restricció de l'oci i la restauració i diu que "en cap cas són arbitràries".

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell
La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell / À Punt NTC

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha defés després del ple del Consell la pròrroga de 21 dies més de les mesures de restricció de l'oci i la restauració que acabaven dilluns que ve. Davant de les crítiques dels sectors afectats, Oltra ha dit que són mesures necessàries, tot i que és conscient dels problemes econòmics que està generant, però assegura que "s'ha de prioritzar la salut".

Oltra ha mostrat la seua "empatia i comprensió" davant un sector que ha reconegut que l'està passant "francament malament", encara que ha apuntat que són espais "molt sensibles d'aglomeració" de persones. En tot cas, ha volgut deixar clar que les decisions de limitar l'activitat "no són en cap cas arbitràries" i ha defés que estan preses "en funció del primer objectiu de protegir la salut, seguretat i la vida de les persones".

Així ho ha indicat, en ser preguntada per les crítiques del sector i també per la visió del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que veu controvertida la mesura perquè considera que l'oci no és el problema. Al seu parer, la posició de Colomer el que fa és "convidar" a una reflexió "en el sentit de pal·liar el mal econòmic d'alguns sectors però amb la plena consciència que tenim obligació política i moral de defendre la vida".

Oltra ha explicat que en els últims mesos s'ha contractat 8.000 professionals sanitaris per a fer front a la pandèmia i ha criticat l'oposició per llançar missatges simplistes sobre la gestió de la crisi sanitària.

El ple del Consell aprova 4.000 places d'FP

Pel que fa a les mesures aprovades, el ple del Consell ha tirat avant la convocatòria extraordinària de 4.000 places de formació professional per a aquest curs. El període de matriculació comença aquest divendres, a través del web de la Conselleria d'Educació, i acaba dilluns que ve, dia 28, també inclòs.

D'altra banda, la vicepresidenta també ha informat que el ple del Consell de la setmana que ve es farà a Aiora, a la Vall de Cofrents-Aiora, per la celebració d'un nou seminari del Consell del Botànic.

També et pot interessar

stats