Oltra, partidària de restringir l'hoteleria i sostindre el sector des dels poders públics

La vicepresidenta advoca per mesures més restrictives per "anar per davant del virus i no per darrere".

Una terrassa del centre de València en una imatge d'arxiu
Una terrassa del centre de València en una imatge d'arxiu / Efe

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, s'ha mostrat partidària d'adoptar "mesures més restrictives" per a frenar l'avanç del coronavirus i de fer-ho "en l'àmbit relacional, bàsicament en l'hoteleria" com han fet altres països europeus. A més, ha advocat perquè "des dels poders públics se sostinga aquest sector perquè no s'enfonse". Així ho ha manifestat Oltra, quan li han preguntat per les mesures concretes que suggereix per a controlar la nova onada de la Covid-19.

Segons ha apuntat, tots els indicadors diuen que el virus torna a expandir-se perquè té una "capacitat de contagi extraordinària" i, per tant, creu que, a més del tancament perimetral, "cal prendre mesures a tot Espanya més restrictives amb l'exemple dels països del nostre entorn".

Al seu parer, cal aplicar-les en els àmbits relacionals de sociabilitat, on es produeixen la majoria de contagis, precisament per a poder mantindre els col·legis oberts, com ha fet Alemanya. "És la manera d'anar per davant del virus i no per darrere", ha insistit.

Segons ha apuntat, els confinaments d'Oriola i Elx són "la constatació empírica que quan es restringeix l'activitat social milloren els indicadors i frenem l'expansió del virus". A més, ha advertit que "el fred és aliat del virus, per la qual cosa no va a millorar al situació, sinó al contrari, i com més prompte millor prenguem aquestes mesures, abans tindrem els resultats".

Mónica Oltra planteja que seguisquen oberts centres educatius i l'activitat laboral, fomentant el teletreball en tots els llocs en els quals siga possible, "perquè realment els focus de contagi no vénen dels col·legis ni de les empreses".

Finalment, preguntada per la posició que mantindrà la Comunitat Valenciana en el Consell Interterritorial, la també líder de Compromís ha recordat que el valencià és un govern de coalició en el qual també figuren el PSPV i Unides Podem. "Espere que siguen sensibles a aquesta proposta que fem perquè les dades no són bones, les coses no van bé. Val més previndre que curar", ha conclòs.

També et pot interessar

stats