Oltra espera una reunió bilateral amb Puig: "Diferència no és divisió, no és trencament"

La vicepresidenta del Consell lleva ferro a les discrepàncies amb Ximo Puig i les emmarca en la pluralitat de mirades del triparit.

La vicepresidenta i portaveu del Consell Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple de l'executiu valencià
La vicepresidenta i portaveu del Consell Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple de l'executiu valencià / GVA

“No mantinc diferències amb el govern valencià. Hi ha mirades diferents dins un govern plural. I és un matís important." Amb aquesta puntualització, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha insistit a llevar importància a les desavinences amb el president, Ximo Puig, i altres membres de l'executiu, després de l’intercanvi de declaracions de les últimes setmanes, quan Oltra ha discrepat públicament respecte de la gestió de la pandèmia o per la presentació d'un pla, l'estratègia valenciana per a la recuperació, sense el consens del Consell.

“Diferència no és divisió, no és trencament. És tindre diferents mirades al servei d'un projecte comú. I és el projecte comú el que ens fa sentir còmodes en les diferències i les coincidències”, ha dit aquest divendres Oltra.

La vicepresidenta ha manifestat sentir-se “tan còmoda” com a portaveu del govern del Botànic, on conflueixen les sensibilitats de tres partits, “com es pot sentir el president o qualsevol conseller d'un govern plural”.

Oltra també ha compartit que espera que la setmana que ve hi haja la reunió bilateral pendent amb el president Puig, la qual, segons ha insinuat, s'hauria tancat ja en contactes previs.

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa per a informar de les decisions que s'han pres en el ple del Consell.

Compensació per al personal sanitari i pujada de salari al funcionariat

Entre les novetats més importants hi ha l'acord sobre la dotació econòmica i els criteris de distribució per a compensar el sobreesforç del personal sanitari durant la crisi de la Covid-19. A aquesta paga extraordinària se n’afig una altra per a sufragar l'excés d'hores extraordinàries que no s'ha pogut saldar en temps de treball. Per a la primera partida es destinaran 42,3 milions; per a la segona, 480.000 euros.

El Consell també ha aprovat la modificació del reglament de pressupostos del 2020 per a actualitzar les retribucions del personal públic a la pujada del 2%, més la possibilitat d'un 0,3% addicional que va aprovar el Consell de Ministres. L'increment salarial es computarà amb efectes retroactiu des de l'1 de gener de 2020 i afectarà el conjunt de l'administració pública valenciana, inclosos els alts càrrecs, i també al personal de les universitats públiques i els docents dels centres concertats.

També et pot interessar

stats