Oltra defén els tests periòdics als treballadors de les residències per a controlar l'avanç de la pandèmia

La consellera deixa clar que el protocol no pot ser més restrictiu i que no es pot tancar els treballadors i treballadores als centres.

Oltra, aquest dilluns, en roda de premsa
Oltra, aquest dilluns, en roda de premsa

La consellera d'Inclusió Social i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defés la realització periòdica de test als treballadors i treballadores de les residències com a forma més viable de controlar l'avanç de la pandèmia als centres. Oltra, durant la presentació aquest dilluns de la campanya de la Generalitat amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, ha deixat clar que el protocol dels centres “no es pot fer més restrictiu”. També ha deixat clar que no es pot tancar els treballadors i treballadores dins les residències. En eixe sentit, ha recordat que treballen amb Sanitat per a fer-los proves de manera periòdica. “Ens sembla molt important que este cribratge es duga a terme de manera periòdica”, ha insistit.

Oltra ha fet aquestes declaracions preguntada sobre l'increment de casos a les residències de la Comunitat Valenciana. A València, de fet, s’han contagiat en un centre 25 dels residents a més de bona part dels treballadors aquest cap de setmana.

La també vicepresidenta del Consell ha explicat igualment que el seu departament estudia canvis en els plecs de prescripcions quan es trau una licitació per a evitar que desempate el preu. Oltra ha detallat que la intenció en eixe canvi és introduir unes condicions tècniques avaluables que primen la qualitat tècnica assistencial i l'atenció a les persones i que no siga el preu el que determine una adjudicació.

També et pot interessar

stats