Oltra defén la priorització de les polítiques socials per la pandèmia

Una de cada tres persones mortes a la Comunitat Valenciana vivia en residències de majors.

VÍDEO | Oltra defén la priorització de les polítiques socials per la pandèmia

La vicepresidenta del Consell, Mónica Otra, ha detallat davant la diputació permanent de les Corts les iniciatives del govern valencià per tal de protegir els col·lectius més vulnerables a la pandèmia de la Covid-19. Així, ha explicat que s'han pres mesures sanitàries, però també dirigides a mantindre els serveis que requereixen i per a donar resposta a les noves necessitats. “La nostra obligació és que la malaltia no impacte sobre els col·lectius socials habitualment més castigats”, ha defés. “El Consell ho té clar, hem prioritzat les polítiques socials, i ara, amb més raó que mai, continuarem enfortint-les”, ha destacat.

Oltra ha recordat que les residències de persones majors han patit de manera especial les conseqüències del coronavirus. Dels 1.112 valencians i valencianes morts amb coronavirus, 386 són persones majors que vivien en residències, xifra que representa un 34% del total. “Tindrem temps quan superem l’emergència d’analitzar els fets, les singularitats i aprendre per a millorar, perquè si alguna cosa positiva ens ha de deixar aquesta pandèmia és l’aprenentatge per al futur”, ha dit.

La vicepresidenta ha explicat que les línies d’actuació en aquest centres s'han centrat en tres línies de treball: repartiment de materials de protecció, recopilació i flux d’informació amb Sanitat i atenció a les persones residents i les famílies.

A més, Oltra ha apuntat que s'ha elaborat un protocol d’actuació “que permet la baixa voluntària en els centres de persones majors en situació de dependència i persones amb diversitat funcional, sempre que se’ls garantisca el benestar”. Aquest s’està aplicant en residències o habitatges tutelats sense persones contagiades o que tinguen símptomes compatibles amb la malaltia.

L'oposició s'ha mostrat molt crítica amb la gestió de la crisi per part d'Oltra: retard en l'actuació, falta de diàleg i no tindre en compte l'oposició han sigut les crítiques més repetides.

El PP lamenta el retard en la reacció

La diputada del PP Elena Bastidas ha criticat el retard en la reacció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, així com la falta de diàleg.

Vox demana la dimissió d'Oltra

La diputada de Vox Llanos Massó ha acusat Oltra d'“incompetència” i d’estar desapareguda. “Hauria d'haver demanat perdó als familiars dels morts i després presentar la dimissió”, ha dit. Al llarg de la seua intervenció, la diputada de Vox ha acusat la vicepresidenta de ser incapaç de cuidar el més valuós que hi ha en la societat: els més menuts i els majors. De fet, el partit ultradretà ha anunciat una bateria de propostes per a protegir, sobretot, els més majors.

Ciutadans lamenta la distància amb la crisi

Per la seua banda, la diputada de Ciutadans Mamem Peris ha lamentat la falta d'autocrítica d'Oltra i la distància que ha marcat en aquesta crisi.

També et pot interessar

stats