Oltra avança restriccions en les eixides de les residències de majors per l'evolució de la pandèmia

La vicepresidenta del Consell considera “una quimera” mantindre l’oci nocturn de pubs i discoteques.

Una ambulància a les portes de la residència de L'Eliana on s'ha detectat el brot
Una ambulància a les portes de la residència de L'Eliana on s'ha detectat el brot / Núria Navarro

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat aquest dimecres que les eixides a les residències de majors es faran "més restrictives", d'acord amb l'evolució de la pandèmia. En aquest sentit, ha explicat que les visites es mantindran com fins ara.

Oltra ha detallat que hi ha una resolució que regula com actuar des de la fase 0 a la fase 3 i que amb la desescalada, i després d'arribar a la fase 3, es va acordar amb la patronal, els sindicats i representants dels majors no passar de la fase 3 per a les residències.

Per la seua banda, sobre la residència de majors DomusVI d'Alcoi, per a la qual la conselleria ha sol·licitat la reversió al sistema públic, Mónica Oltra ha confirmat que demà dijous, quan hi ha prevista una reunió, es donen "novetats".

Mantindre l’oci nocturn és “una quimera”

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat que hi ha "un tipus d'oci" que per la seua "naturalesa" és "incompatible" amb les mesures de seguretat contra la pandèmia i per això ha apostat per buscar "suport econòmic" per al sector i els seus llocs de treball. "És una quimera", ha dit mantindre un oci incompatible amb les mesures de seguretat, en referència a pubs i discoteques.

Per això, ha considerat que hauria de replantejar-se un "tipus d'activitat" que ara és "un impossible" perquè "en un lloc on la gent va a trobar-se i a ajuntar-se, voler separar-los un metre i mig, resultarà impossible". Així, ha diferenciat l'oci nocturn de cinemes, teatres o museus, que són "activitats segures", del que es produeix en altres locals.

També et pot interessar

stats