Oliva elabora un protocol propi amb mesures preventives contra la Covid-19

El document estableix tres nivells d'actuació en funció dels contagis.

El regidor de Sanitat d'Oliva, Miguel Monzonís
El regidor de Sanitat d'Oliva, Miguel Monzonís / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Oliva ha elaborat un protocol propi amb mesures preventives sobre com actuar davant la Covid-19 que estableix tres nivells d'actuació en funció dels contagis. D'aquesta manera, després de la detecció de 10 nous contagis aquesta setmana, la població ha entrat en el nivell 2 del protocol, pel qual, entre altres mesures, els parcs infantils es troben tancats.

El regidor de Sanitat d'aquesta localitat de la Safor, Miguel Monzonís, ha explicat a À Punt altres mesures del nivell 2: també hi ha restriccions per a visitar el cementeri, un augment de la desinfecció dels edificis públics i més control a locals privats com ara les farmàcies, que impliquen una concentració de gent gran o personal de risc. Pel que fa al nivell 1 contempla menys limitacions i s'ajusta a les mesures de la nova normalitat. Finalment, el nivell 3 seria el més semblant a l'estat d'alarma.

La situació es revisa cada quinze dies i preveuen que la setmana que ve el municipi entre previsiblement en el nivell 1, quan els brots estiguen controlats.

Altres consistoris ja han mostrat interés en aquest protocol elaborat per l'Àrea de Salut Pública per a estudiar-lo i adaptar-lo als seus municipis.

La gent major de la localitat ha aplaudit el protocol. El president de l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Oliva, Antonio Coloma, ha explicat que les mesures aplicades són encertades i ha agraït que l'Ajuntament es preocupe per la gent major. A més, ha assegurat que la ciutadania ha respost “molt bé” a totes les mesures que ha aplicat el consistori. Finalment, ha afegit que considera que tant la gent major com la gent jove han d'actuar amb responsabilitat perquè la situació millore.

També et pot interessar

stats