APunt Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Oliva aprova un protocol per a lluitar contra el coronavirus

7 min.
tp

Els municipis valencians comencen a prendre mesures contra el coronavirus. És el cas d'Oliva, a la Safor, on han dissenyat un protocol en què s'especifica com actuar contra la Covid-19. “El protocol recull les mesures i accions que són competència municipal. També articula i sistematitza com actuarà el consistori en funció de la situació”, ha assenyalat David González, alcalde de la població, en una entrevista en Les notícies del matí.

L'Ajuntament d'Oliva aprova aquest divendres en un ple el nou protocol, que estableix tres nivells diferents d’alerta. El primer és el de menys risc, i el segon és quan ja s’ha detectat algun brot. En aquests moments, Oliva està en el segon nivell, i segons ha indicat l’alcalde, hi ha 10 casos de Covid-19 al municipi, però la situació està controlada. “Estem en la dinàmica d’anar més enllà del que diu la llei per a previndre; estem en una tendència a l’alça i cal extremar les mesures”, ha explicat.

González ha assegurat que aquests casos tenen un origen múltiple i no vinculat entre sí, i no tenen l’origen en l’oci nocturn, ja que el municipi no compta amb un model d’oci nocturn massiu: “No tenim discoteques, tenim altres factors, com els botellots”. Per això, s’està actuant conjuntament amb la Policia Local, la Guàrdia Civil i Protecció Civil per a evitar aquest tipus de situacions.

Contingut no disponible