Com obrir un comerç al públic en temps de coronavirus

La Conselleria d’Economia Sostenible publica una guia per a resoldre els dubtes del xicotet comerç per a la tornada a l’activitat.

Cartell de la guia  'Obrir un comerç al públic en temps de coronavirus'
Cartell de la guia 'Obrir un comerç al públic en temps de coronavirus' / Conselleria d'Economia

La desescalada cap a la nova normalitat és un camí ple de dubtes. I entre els més recurrents hi ha aquells que envolten el retorn a l’activitat comercial amb les màximes garanties de seguretat. La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat una guia que aspira a resoldre els principals dubtes, Obrir un comerç al públic en temps de coronavirus, que es pot consultar en la pàgina web de la Conselleria.

En un primer apartat el document comparteix un seguit de recomanacions generals de prevenció, com assegurar la distància de dos metres entre les persones, l’ús de mascaretes si aquesta primera mesura no es possible, o la necessitat de guants d’un sol ús.

També s’aconsellen hàbits d’higiene com la neteja de les mans amb aigua i sabó, la necessària ventilació i desinfecció regular de l’espai de treball i el vestuari, i la recomanació de no compartir objectes amb la clientela, com bitllets, monedes, targetes o bolígrafs.

En epígrafs posteriors la guia inclou consells per a la neteja i desinfecció, l’organització del treball i la preparació de les zones de venda.

Finalment, el document inclou un apartat de recomanacions específiques per a cadascun dels sectors comercials: alimentació, tèxtil, botigues de barrets o tocats, calçat, joieries, ortopèdies, òptiques, gasolineres, moble, botigues de ceràmica, banys, cuina i reformes en general.

També et pot interessar

stats