Novetats en les ajudes a autònoms

El BOE ha publicat aquest dissabte les novetats en les ajudes a autònoms per combatre els efectes de la pandèmia.

La prestació extraordinària per a treballadors autònoms per cessament d'activitat es prorroga fins al 30 de setembre
La prestació extraordinària per a treballadors autònoms per cessament d'activitat es prorroga fins al 30 de setembre

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte el decret que regula la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i les ajudes als autònoms que es va aprovar ahir en el Consell de Ministres extraordinari, després d'una intensa negociació entre el govern espanyol i els agents socials.

A més de la pròrroga dels ERTO, s'ha aprovat la pròrroga fins al 30 de setembre de la prestació extraordinària per a treballadors autònoms per cessament d'activitat.

No obstant, a partir de l'1 de juliol, s'haurà d'acreditar el compliment de les següents condicions per poder demanar-la:

  • Mínim de cotització d'almenys 12 mesos consecutius anteriors.
  • Descens del 75% en la facturació del tercer trimestre respecte al mateix període de 2019.
  • Rendiment net inferior als 5.818,75 euros també en el tercer trimestre.

El decret també crea una prestació per a autònoms de temporada, que serà del 70% de la base mínima de cotització, tindrà una durada màxima de quatre mesos i es podrà cobrar fins al 31 d'octubre. Els requisits per accedir-hi són:

  • Haver estat d'alta el 2018 i 2019 només de març a octubre i almenys cinc mesos a l'any (es pot haver treballat per compte d'altri però un màxim de 120 dies).
  • No superar els 23.275 euros d'ingressos durant 2020.
  • No tindre activitat ni estar d'alta entre març i juny de 2020.
  • No haver rebut altres prestacions (excepte aquelles que sí que són compatibles amb el treball autònom) entre gener i juny d'enguany
  • Estar al corrent dels pagaments a la Seguretat Social.

Altres novetats que introdueix el decret

A partir d'ara els contractes dels pescadors hauran de ser per escrit, i es donarà un mes per a formalitzar els que siguen només verbals. A més, els vaixells pesquers amb bandera espanyola estaran obligats a repatriar als treballadors en cas de frenar l'activitat quan es troben en aigües d'altres països.

La norma també crea el fons espanyol de reserva per a garanties d'entitats electrointensives FCPJ (FERGEI), que mediarà en la compra d'energia a les indústries electrointensives.

També et pot interessar

stats