Noves xifres rècord d’hospitalitzacions a la Comunitat Valenciana: 3.494 persones ingressades, 487 a les UCI

L'hospital de campanya d'Alacant, amb 80 llits habilitats, rep els primers pacients.

Imatge d'arxiu de l'UCI de l'Hospital Comarcal de Gandia
Imatge d'arxiu de l'UCI de l'Hospital Comarcal de Gandia / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest diumenge noves xifres rècord d’hospitalitzacions a la Comunitat Valenciana. Actualment hi ha 3.494 pacients Covid ingressats, 487 d’ells en les unitats de cures intensives. Als hospitals de la província de Castelló hi ha 273 persones ingressades amb Covid, als de València 1.907, i als d'Alacant 1.314.

Quant als contagis, se n’han registrat 2.729 confirmats per prova PCR o prova d’antígens en les últimes 24 hores. El nombre total de positius al territori valencià des de l’inici de la pandèmia és ja de 207.570. Per províncies, la distribució és la següent: 46 nous casos a Castelló, 1.572 a València i 1.110 a Alacant.

Per a alleugerir la pressió assistencial del sistema sanitari, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge que s'han habilitat 931 llits més als hospitals auxiliars de campanya (280), en espais addicionals, i en la sanitat privada.

L'hospital de campanya d'Alacant rep els primers pacients

En aquesta línia, a les comarques del sud ja s'han començat a traslladar pacients Covid amb una situació clínica lleu o moderada a l'hospital de campanya ubicat al recinte de l'Hospital General Universitari d'Alacant.

Dels 280 llits habilitats als hospitals de campanya, 80 estan al d'Alacant, i es podria ampliar la xifra fins a 242 si la situació epidemiològica empitjora, segons ha explicat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquestes infraestructures permetran tractar pacients majors de 18 anys amb un diagnòstic de coronavirus confirmat per PCR, que hagen estat prèviament en un centre per a malalts greus, i que es troben en la fase de resolució de la Covid-19. En el cas que el pacient tinga una insuficiència respiratòria, aquesta es pot corregir amb fluxos baixos d'oxigen.

Els pacients Covid seran atesos de manera individualitzada i, a causa de les baixes temperatures registrades en els últims dies, les instal·lacions han reforçat els sistemes de climatització. Cada centre de campanya compta amb diverses unitats d'hospitalitzacions, controls d'infermeria i consultes mèdiques.

Imatges de l'hospital de campanya d'Alacant. / Conselleria de Sanitat

El PP critica l'estat dels hospitals de campanya

Per la seua banda, el portaveu de Sanitat del grup popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha criticat aquest dissabte la posada en marxa dels hospitals de campanya perquè, segons assegura, "posen en risc la vida dels pacients i dels professionals sanitaris".

Zaplana ha demanat a Puig "una reflexió per a evitar que es deriven pacients a aquestes instal·lacions", i ha assegurat que hi ha informes que avisen del fred que fa a l'hospital de campanya annex a La Fe, i que seria preferible traslladar malalts a Fira València.

També et pot interessar