Noves mesures de desescalada a tot el món

Mentre l'epicentre de la pandèmia està a Amèrica, a l’Europa occidental avança la desescalada.

VÍDEO | Noves mesures de desescalada a tot el món

Al món 136.000 persones s'han contagiat de Covid-19 les últimes 24 hores en un nou rècord diari. L'epicentre està a Amèrica, però preocupa també la situació a l' est d' Europa i a Àsia central. Per contra, a l' Europa occidental avança la desescalada.

A Bèlgica, un dels últims països europeus a fer-ho, han obert bars i restaurants. Com en un restaurant de Brussel·les, on regalen una mascareta personalitzada. En aquest país de les 60.000 empreses del sector, només obrirà de moment un trenta per cent.

Al Regne Unit, el país europeu amb més víctimes mortals per la pandèmia, ha entrat el vigor una quarantena de catorze dies als viatgers que entren al seu territori. Tots han de donar les dades de contacte i l'adreça on passaran la quarantena.

La sanció per a qui no la complisca pot arribar a 1.100 euros. Els ciutadans russos que necessiten treballar, estudiar o cuidar familiars a l'estranger podran fer viatges internacionals per primera vegada des de la fi de març. L'alcalde de Moscou ha anunciat que a partir de demà s'alça el confinament, en què han mort prop de 3.000 habitants de la ciutat.

Després que 22.000 ciutadans de Nova York han perdut la vida per la Covid-19, la ciutat passa a la fase 1 de la desescalada. Al voltant de 400.000 treballadors podrien començar a tornar a la construcció, llocs de fabricació i botigues minoristes en aquesta ciutat on van arribar a morir 800 persones en un sol dia.

També et pot interessar

stats