Noves aules en quarantena a Villena, Alacant i Burjassot

El 99% de les classes estan obertes en la primera setmana però a mesura que passen els dies apareixen nous positius.

Porta principal del CEIP Ramiro Jover de València
Porta principal del CEIP Ramiro Jover de València / À Punt NTC

Aquest divendres s'han confirmat nous possibles casos positius de coronavirus que han obligat a confinar algunes aules d'arreu de la Comunitat Valenciana. En concret, s'ha sabut que hi ha aules confinades al Liceu Francés d'Alacant, la classe de Primer B del CEIP Ruperto Chapí de Villena i del CEIP Miguel Bordonau de Burjassot.

També aquest divendres s'ha conegut que el CEIP Clara Campoamor de Paterna ha suspés les classes en dues aules a l'espera de proves PCR

Així mateix, el CEIP Professor Ramiro Jover de València ha suspés les classes d'aquest divendres per a dos dels seus grups després d'informar de tres positius de coronavirus en el centre. Deu docents es troben en quarantena a l'espera dels resultats de la PCR.

Aquest no és l'únic cas de suspensió de classes a la província de València. Una segona aula del CEIP Els Germanells de Rafelbunyol, a l'Horta Nord, confinada després que es detectara un positiu per coronavirus a un dels seus alumnes, familiar de la xiqueta del mateix col·legi que també va donar positiu aquest dimarts i que va obligar tota la classe, uns vint alumnes i una professora, a l'aïllament com a mesura preventiva.

Una vegada detectat el nou positiu i comunicat al centre, la directora va haver de cridar els pares perquè romanguen a casa aquest divendres i perquè es puguen dur a terme tots els protocols sanitaris en la resta del col·legi on estudien unes 400 persones.

Els dos alumnes seran sotmesos a proves durant aquest divendres per a determinar l'estat de la malaltia. També s'està pendent del resultat de les PCR a les quals s'han sotmés els alumnes i professora confinats des del dimecres.

Casos arreu del territori

També a Castelló de la Plana ha tancat la primera classe d'una escoleta. Es tracta d'una aula d'educació infantil de xiquets d'un a dos anys que ha hagut de ser confinada després d'haver-se conegut el positiu d'un dels alumnes. Quan s'ha conegut el cas, la direcció del centre ha activat el protocol i l'escola continua funcionant amb normalitat, llevat d'aquesta classe.

Al centre rural agrupat Penyagolosa, encara no han començat les classes, i altres han activat tots els protocols a l'espera dels resultats de les PCR.

A Vila-real, per exemple, les famílies de l'alumnat del grup bambolla que ahir va començar la quarantena després de confirmar-se un positiu dins del grup, estan esperant que Sanitat Universal es pose en contacte amb ells per a poder fer-se les PCR.

Marzà: "Entra dins de la normalitat esperable"

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha valorat aquest divendres l’impacte de la Covid-19 en l’inici de curs. Afirma que “entra dins de la normalitat esperable” que hi haja aules amb algun cas positiu. En aquest sentit ha remarcat que és el mateix que passa en la resta de la societat. Amb tot, ha indicat que tots els casos venen de fora dels centres educatius.

També et pot interessar

stats