Nova York conserva 650 morts en camions refrigerats des de la primera onada de la pandèmia

La saturació de l'oficina forense ha retardat mesos la cua de soterraments en la fossa comuna de la ciutat.

Els camions refrigerats amb els cossos al depòsit temporal de cadàvers de Nova York
Els camions refrigerats amb els cossos al depòsit temporal de cadàvers de Nova York / Brendan McDermid (Reuters)

Vora 650 cadàvers estan des de la primavera, en camions refrigerats, a l'espera que els soterren a Nova York, a les portes d’un depòsit d’emergència al districte de Brooklyn. Corresponen a persones que van faltar en la primera onada del coronavirus. En la majoria dels casos ningú ha reclamat el cos. I en una tercera part, uns 200 casos, les famílies han comunicat que no poden assumir les despeses del soterrar o que encara no saben què fer, segons una informació que va avançar The Wall Street Journal.

En circumstàncies normals els cossos descansarien ja en una fossa comuna del Bronx, en la qual la ciutat ofereix a les famílies el dret a un enterrament gratuït. Ací s'han soterrat mil persones més des del principi de la pandèmia.

Però l'oficina forense de la Nova York està saturada. Els treballadors i les treballadores -15 persones per a identificar cossos i set més per a localitzar famílies- no dona l'abast per a atendre les necessitats d'una de les ciutats dels Estats Units més colpejades per la Covid-19, que fou l'epicentre de la primera onada de contagis. Arrossega 600.000 casos i més de 33.000 morts.

El Departament de Salut ha reforçat l'oficina amb més 100 empleats per a administrar el volum de telefonades, que durant la pandèmia han passat de les 30 a 40 diàries habituals a un miler per dia.

També et pot interessar

stats