La nova soca del Regne Unit es contagia més entre els menors?

Els científics del govern britànic investiguen si la mutació del coronavirus manté l’elevada capacitat de contagi entre els xiquets.

Una ciclista passa per davant d’una tenda tancada de Londres
Una ciclista passa per davant d’una tenda tancada de Londres / Facundo Arrizabala (Efe)

La nova soca del coronavirus, identificada al Regne Unit, té la mateixa capacitat de transmissió entre els menors que entre els adults? Els científics britànics de l'anomenat Grup Assessor d'Amenaces de Virus Nous i Emergents (Nervtag, en anglés) intenten respondre aquesta pregunta, tot i que ara per ara no hi ha evidències que la mutació del virus, que sembla ser fins a un 70% més contagiosa que les conegudes fins ara, supose un problema per als menors.

Wendy Barclay, integrant del Nervtag i de l'Imperial College de Londres, ha assenyalat que potser els xiquets són igual de susceptibles a la nova soca que els adults i, atés que interactuen molt entre ells, “s’espera veure més xiquets infectats”.

Si es confirmara que la nova soca té la mateixa elevada capacitat de contagi entre els menors, es podria veure afectat el calendari escolar del Regne Unit. De fet, encara que el govern insisteix que és prioritari que els col·legis estiguen oberts, el Ministeri d'Educació ja ha avançat que els alumnes de secundària tornaran de manera escalonada a les aules després de les vacances de Nadal.

L’augment de contagis ja ha obligat a incrementar les restriccions al sud del país. Ciutats com Londres mantenen tancats els establiments no essencials.

També et pot interessar

stats