Els nous positius es disparen a Espanya: 2.935 en les últimes 24 hores

Fernando Simón assegura que a la Comunitat Valenciana i a Madrid s’estan produint increments “suaus i progressius” de casos nous.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dijous
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dijous / À Punt NTC

La xifra de nous contagis es dispara a Espanya. En les últimes 24 hores s’han notificat 2.935 nous casos, la xifra més alta des del 25 d’abril, quan es van registrar 2.944 infeccions per PCR. Tot i això, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia creix en 7.550 casos respecte al passat dimecres, fins a arribar a 337.334 persones.

Amb l’augment dels casos nous creixen també les hospitalitzacions i els ingressos a les unitats de cures intensives (UCI). La xifra total de persones que han necessitat l’hospitalització des del principi de la pandèmia ascendeix a 129.009, 347 més de les que es van notificar dimecres. Quant a les UCI, la xifra total creix a fins a 11.912, 14 més que en l’últim balanç. En els últims set dies, 953 persones han hagut de ser ingressades, 51 d’elles a les UCI.

La xifra de víctimes mortals des del començament de la crisi sanitària ha pujat en 26 respecte a dimecres, amb la qual cosa se situa en 28.605. En els últims set dies, 70 persones han mort a causa de la Covid-19.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ha justificat aquest increment en la falta de dades de la Comunitat de Madrid en l’última jornada per problemes tècnics.

Increments “suaus i progressius” de nous casos a la Comunitat Valenciana i a Madrid

Després d’una setmana amb una tendència a l’alça, Madrid es posiciona ja com la comunitat autònoma que més nous casos diaris registra. Aquest dijous, Sanitat ha notificat 842 nous contagis en les últimes 24 hores, quatre vegades més que els que va fer públics dimarts (190). Li segueixen, de lluny, el País Basc, amb 545; i Aragó, amb 418 casos diaris. Només aquestes tres autonomies sumen el 61% del total de contagis a Espanya. Mentre que Simón ha destacat que la situació a Aragó està evolucionant favorablement i s’està estabilitzant, no ocorre el mateix a Madrid o la Comunitat Valenciana on, segons el director del Ccaes, hi ha un increment dels casos “suau i progressiu”.

“Hem d’aprendre a conviure amb el virus”

Davant la pregunta sobre com afectarà l’expansió del virus l’obertura de les escoles el pròxim setembre, Simón ha assegurat que si s’han de tancar aules o escoles concretes, no dubtaran a fer-ho. En aquest sentit ha recordat que al setembre s’haurà de tornar a l’activitat que hi havia abans del confinament, però “d’una manera diferent”. “Ara per ara no podem eliminar la transmissió a Espanya; per tant, hem d’aprendre a conviure amb el virus”.

837 brots actius

El Ministeri de Sanitat ha notificat que ara per ara hi ha 837 brots actius a Espanya, que impliquen vora 9.200 casos. L'origen, majoritàriament, continua sent social, ja que els focus vinculats a reunions familiars, festes particulars i els vinculats als locals d’oci representen el 35,4% del total, amb més de 3.488 persones afectades. En segon lloc i per primera vegada se situen els brots de component mixt, que representen el 18,6%, amb 1.300 casos.

També et pot interessar