Els nous contagis pugen el 2,7% amb els rebrots en la primera setmana sense estat d'alarma

Hi ha almenys 26 focus actius de coronavirus a onze comunitats autònomes.

Agents de la Policia Nacional, aquest diumenge en un edifici de Santander posat en quarantena
Agents de la Policia Nacional, aquest diumenge en un edifici de Santander posat en quarantena / Pedro Puente Hoyos (Efe)

La primera setmana completa sense estat d'alarma ha conclòs amb 1.915 nous contagis confirmats, un 2,7% més que els 1.862 comunicats pels sistemes sanitaris durant l'última setmana de confinament. En aquests moments hi ha almenys 26 focus actius a onze comunitats autònomes. Els nous, a Andalusia, Lleida, Múrcia o Cantàbria on fins i tot han posat en quarantena un edifici a Santander. Preocupen el d'Aragó amb més de 290 casos i Andalusia amb 10 rebrots

El seguiment i l’aïllament dels nous casos s'ha convertit en el gran objectiu en la lluita contra la pandèmia després d'una progressiva reducció en les morts per la malaltia, que ha motivat dos decessos en les últimes 24 hores i 13 en l'última setmana. Preocupen el d'Aragó amb més de 290 casos i Andalusia amb 10 rebrots. A la Comunitat Valenciana el focus està a Rafelbunyol on s'esperen les proves serològiques dels últims treballadors de l'empresa càrnia que han donat positiu. Hi ha 14 persones contagiades.

Tres comarques d'Osca i una de Saragossa han retrocedit a la fase 2 per diferents brots. El principal es registra a la localitat de Saidí en una empresa hortofructícola que acumula 320 casos de treballadors que viuen en diferents localitats de la regió.

A Andalusia s'han identificat fins a deu brots en diferents províncies. Cinc brots s'han detectat a Granada, amb un total de 47 casos positius, mentre que Màlaga, amb dos brots en fase de recerca, és la província que més contagiats registra, amb 97 casos. El que més preocupa és el d'un Centre d'Acolliment de la Creu Roja a Màlaga, on s'han detectat 91 positius. A Algesires hi ha 23 casos en un hostal i a Lepe, hi ha 10 persones infectades i 140 aïllades, a causa d'un mariner que pescava al Senegal i va arribar a Espanya sense símptomes. El brot d'Almeria, amb quatre persones d'un mateix entorn familiar i laboral que han donat positiu al test PCR però que són asimptomàtics, ha passat a la fase de control.

A Cantàbria la Conselleria de Sanitat ha posat en quarantena durant deu dies tot l'edifici, en detectar fins a 13 contagis a l'immoble a partir del rastreig de diversos focus de transmissió i s'estan fent proves a tot l'entorn. A Lleida, una residència registra 18 contagis i també hi ha un hotel i un hostal aïllats amb uns 70 treballadors temporers, molts d'ells han donat positiu en diferents empreses. Els dos brots detectats a Galícia en l'última setmana continuen sense canvis, amb 9 infectats a O Barbanza i 22 a A Mariña.

També et pot interessar

stats