Els nous contagis es mantenen amb xifres similars a les del mes de març

La Conselleria de Sanitat notifica casos nous i una mort en una residència.

Els nous contagis es mantenen amb xifres similars a les del mes de març
Els nous contagis es mantenen amb xifres similars a les del mes de març

L'augment diari de contagis es manté pràcticament estable durant tota la setmana a la Comunitat Valenciana, amb xifres similars a les d'inicis del mes de març. La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest divendres 10 nous contagis contrastats per proves PCR, els mateixos que es van comptabilitzar ahir. La majoria d’aquests nous contagis, sis, s’han detectat a les residències. Les noves infeccions se situen en dades prèvies a l'estat d'alarma. Així, per exemple, el 9 de març es van registrar 8 casos i l'11 de març es van registrar 11 contagis nous.

El mateix ocorre en el cas de les hospitalitzacions, que no han oscil·lat respecte a les d’ahir dijous i se situen en 85. Els hospitals de la província de Castelló acullen 7 pacients, els d'Alacant 38 i, per últim, a la província de València resten una quarantena de pacients.

Cada vegada són menys els pacients valencians amb coronavirus que estan hospitalitzats, així com els que estan a les UCI. Pel que fa a les morts, de nou es registra la d’un resident.

Amb les noves dades, ascendeixen fins a 11.451 el total de positius de la Comunitat Valenciana des què va començar la pandèmia. Dels deu nous detectats en les últimes 24 hores, la Conselleria de Sanitat ha indicat que dos s’han identificat a Alacant i set a València. Cap d’ells era de Castelló, però sí que cal afegir-ne un no assignat. Així mateix, cal sumar-ne uns altres quatre no assignats de dies anteriors.

Sí que han millorat, en canvi, les dades referides als pacients a l'UCI, que s’han reduït en dos persones respecte a ahir dijous. A hores d’ara només queden 7 persones en aquestes unitats de vigilància intensiva. A la província de Castelló segueix sense haver-hi cap pacient a l’UCI, mentre que a la d'Alacant únicament n'hi ha 4 i a la de València, 3.

Queda enrere el pic de la setmana, de quatre defuncions

Quant a les morts, Sanitat només en té constància d’una en el balanç oficial, concretament la d’una persona resident, de manera que continua en descens aquesta tendència que el dimecres va assolir el màxim setmanal, amb quatre defuncions. Des del començament de la pandèmia, han mort 1.467 persones.

Aquestes dades s’aproximen a les de l’inici de la pandèmia. De fet, a hores d’ara i segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, les altes a pacients amb coronavirus són 8 vegades superiors al nombre de nous contagis detectats en les últimes 24 hores. De fet, en les últimes 24 hores s'han registrat 80 altes, que eleven ja el nombre de persones curades en la Comunitat Valenciana a 14.242, 1.677 d’elles a Castelló, 4.929 a Alacant i 7.630 a València, a les quals cal sumar unes altres 5 corresponents a desplaçats.

També et pot interessar

stats