Els nous contagis es disparen quasi un 40% a Espanya en només una jornada

Sanitat registra 333 noves infeccions, 91 més que el dijous.

Dades que oferides pel Ministeri de Sanitat aquest divendres
Dades que oferides pel Ministeri de Sanitat aquest divendres / À Punt NTC

Els nous contagis s’han disparat a Espanya en només 24 hores, en incrementar-se un 38,17% respecte al balanç d’ahir dijous. El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest divendres 333 noves infeccions, el que suposa 92 més que els del dijous. Aquestes xifres eleven fins els 253.908 els casos totals de Covid-19 a Espanya des que va començar la pandèmia.

Paral·lelament a aquest increment, s’observa també un augment de les hospitalitzacions i els ingressos en les UCI durant els últims set dies, que continua la tendència ascendent que van emprendre a mitjan setmana.

Així, Sanitat ha comunicat aquest divendres 156 hospitalizacions –sis més que en el balanç d’ahir i 19 més que en el balanç de despús ahir–, així com 8 ingressos en les unitats de cures intensives del país durant la última setmana, tres més que ahir dijous.

Amb aquestes dades, ascendeixen fins als 125.675 els pacients hospitalitzats al conjunt d’Espanya des del començament de la pandèmia i 11.710 els que han necessitat l’ingrés en les unitats de cures intensives.

L'única xifra que es manté estable és la de les defuncions durant l’última setmana. El Ministeri de Sanitat n'ha confirmat una desena aquest divendres, el mateix nombre que ahir dijous. D’aquesta manera, les morts se situen en 28.403 a tot Espanya.

També et pot interessar

stats