Els nous casos es disparen un 160% en dues setmanes en diagnosticar-se 475 contagis més a la Comunitat Valenciana

Sanitat Universal notifica tres noves víctimes i ja es superen les 300 hospitalitzacions.

Un laboratori de test per a identificar la presència de coronavirus
Un laboratori de test per a identificar la presència de coronavirus / Europa Press

Els contagis de coronavirus s’han disparat a la Comunitat Valenciana en registrar-se 475 noves infeccions, el que suposa un increment superior al 62% en només una jornada i del 168% respecte a fa dues setmanes. Alguns d’aquests contagis es vinculen als 28 brots, una dotzena dels quals radiquen a València i la seua àrea metropolitana. Pel que fa a les víctimes, la pandèmia ja s’ha cobrat 1.493 al territori valencià, donat que s’han registrat tres defuncions en les últimes hores.

Les hospitalitzacions també s’incrementen significativament, ja que hi ha 29 pacients més que ahir als centres sanitaris, el que situa en 306 els pacients amb Covid-19 ingressats. Les UCI, en canvi, mostren una tendència més estable, ja que acullen dos pacients més que ahir; hi ha 25 a les UCI de les comarques del centre i 8 a les del sud i, per primera vegada en les últimes setmanes, les de Castelló tornen a acollir pacients, en aquest cas, dos.

Sols les comarques centrals acumulen més de 300 de les 475 noves infeccions, concretament 301 casos. En menor mesura augmenten els contagis a les comarques del sud, que en sumen 131, i a les del nord, on s’han identificat 39 positius més. A jutjar pels nous contagis, la pandèmia pren força a la Comunitat Valenciana.

La xifra de nous contagis és un 500% superior a la de fa sols un mes. El 21 de juliol hi havia només 79 casos nous. Fa dues setmanes, el 6 d’agost, s’identificaven 177 noves infeccions, un 168% menys que aquest tercer dijous d’agost.

El coronavirus s’endinsa cada vegada més en les residències i ja circula en 29. Aquesta xifra està progressivament ascendint des del divendres, quan deu geriàtrics menys tenien casos actius. De fet, aquest dijous hi ha dèneu positius nous a les residències (catorze d’usuaris i cinc de treballadors). A més, quatre residències de persones discapacitades i tres centres de menors, un més que ahir, presenten també casos actius.

Actualment hi ha 3.469 casos actius al territori valencià, el que suposa el 12,83% del total de positius.

Els encontres amb familiars i amics estan darrere de la gran majoria dels nous brots, com ve ocorrent les últimes setmanes. Han causat 24 dels 28 nous focus de contagis. Ara bé, el cas més nombrós, localitzat a Riba-roja de Túria, afecta deu persones que tenen un vincle laboral. És l’únic, juntament amb un de Sueca -d’origen vacacional-, que no s’associa a cap reunió social.

València suma sis nous brots, mentre que l’àrea metropolitana -Albal, Montcada, Alboraia, Godella i Torrent- n'acumula sis més. Benigànim, Xest, la Pobla de Vallbona, Sueca (dos brots) són altres de les localitats que sumen nous contagis vinculats.

D’altra banda, la Vila Joiosa, Benidorm (dos brots), Elda, Elx (dos brots), Torrevella, Albatera i Callosa de Segura, a les comarques del sud, tenen nous focus, d'igual manera que Vila-real, a les del nord.

Les hospitalitzacions han pujat un 72% en els últims quinze dies. L’increment és encara més cridaner, d’un 287%, si s’atén a les hospitalitzacions del 21 de juliol. Aleshores hi havia 79 pacients hospitalitzats. A hores d’ara hi ha nou pacients ingressats als hospitals de les comarques del nord, 87 a les d’Alacant i 210 a les del centre.

També et pot interessar

stats