Dos nous brots familiars, a Santa Pola i Borriana

El brot de Foios quasi dobla els afectats en passar de 7 a 12 les persones contagiades.

Dos nous brots familiars, a Santa Pola i Borriana
Dos nous brots familiars, a Santa Pola i Borriana

La Conselleria de Sanitat ha informat de dos nous brots a les localitats de Santa Pola (Baix Vinalopó), amb quatre persones afectades, i Borriana (Plana Baixa), amb quatre positius més.

Sanitat també ha afegit 5 nous positius al brot familiar de Foios (Horta), que eleva a 12 les persones contagiades. I respecte del brot de l’empresa càrnia de Rafelbunyol (Horta) ha confirmat un cas positiu més de les cinc proves serològiques que quedaven pendents, ja que els altres 4 corresponen a infeccions passades.

Així, ja hi ha nou brots actius a la Comunitat Valenciana: Borriana, Castelló de la Plana, Rafelbunyol, dos a València, Cullera, Llíria, Foios i Santa Pola, els quals afecten a 71 persones. Per contra, un altre dels rebrots recents, a Burjassot (l'Horta) s'ha donat per controlat.

En declaracions a À Punt Notícies, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha confirmat que el brot s’ha produït en un mateix nucli familiar i ha assenyalat que l’estat de salut de les persones afectades no és greu. Safont ha recordat a la ciutadania que “el virus segueix ací” i ha demanat que s’use la mascareta, tot i no ser obligatòria.

Sis dies consecutius sense morts

La Comunitat Valenciana ha registrat 54 nous casos des de divendres, quan es va produir l'última actualització de dades: 33 a la província de València, 12 a Castelló i nou a Alacant. En aquests moments hi ha 288 casos actius en tot el territori, 62 dels quals requereixen hospitalització, set d'aquests en la unitat de cures intensives. Hi ha 27 persones ingressades a la província de València (dos en UCI), 20 a Alacant (quatre en UCI), i 15 a Castelló (una en UCI).

Sis casos continuen actius en residències de persones majors, cinc dels quals a la província de València i un a Castelló.

D'altra banda, aquest dilluns es compleixen sis dies consecutius sense defuncions per coronavirus a la Comunitat Valenciana.

1.476 persones han mort a causa de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana: 737 a la província de València, 512 a la d'Alacant, i 227 a la província de Castelló.

També et pot interessar

stats