Dos nous brots a Elx i el de Gandia eleven a 158 els casos actius

La Conselleria de Sanitat notifica 114 nous positius i la primera mort des del passat 20 de juliol.

Imatge del centre d'Elx aquest dimecres
Imatge del centre d'Elx aquest dimecres / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha informat aquest dimecres de dos nous brots de coronavirus a Elx d'àmbit familiar, amb tres i quatre casos. D’altra banda ha elevat en 44 casos el brot de Gandia, que ja suma 158 positius, i en dos el d'Oriola, amb cinc contagis. Amb aquesta actualització s’han detectat 50 brots a la Comunitat Valenciana des del final de l’estat d’alarma.

Així mateix, Sanitat ha comunicat 114 nous casos de coronavirus en l'última jornda i ha notificat la primera mort en nou dies, una nova defunció a València, de manera que la Covid-19 ja ha causat 1.478 víctimes a la Comunitat Valenciana. Des del passat 20 de juliol no es registrava cap defunció, encara que el termini encara és més llarg en el cas de les residències de persones majors, que ja fa 34 dies que no registren morts d’usuaris amb la malaltia.

València i Alacant concentren la majoria dels nous casos de coronavirus, amb 54 casos cadascuna, mentre que Castelló registra únicament quatre positius. Quatre d’aquests nous contagis es vinculen a centres de persones majors, un afecta a un resident i els altres tres a treballadors d’aquests espais sociosanitaris.

A hores d’ara sols queda una residència de València sota control sanitari, però onze residències tenen algun usuari que ha donat positiu per coronavirus. No obstant això, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat aquest dimarts que les eixides de les residències d’ancians es faran "més restrictives" per l’evolució de la pandèmia.

Creixen els casos actius fins els 1.130

Amb les noves xifres comunicades per Sanitat aquest dimecres, s’eleven a 1.130 els casos actius de Covid-19 al territori valencià, fet que suposa el 5,44% del total de positius identificats al llarg de la pandèmia.

Paral·lelament a l’augment de nous contagis, aquest dimecres creix també la quantitat de pacients hospitalitzats, que són 11 més que en l’anterior balanç. Actualment, els hospitals de Castelló tenen una dotzena de pacients, mentre que hi ha 19 a Alacant i més de mig centenar, 55 concretament, als centres hospitalaris de València. D’aquests pacients, huit estan a les unitats de cures intensives: cinc a les de València i tres a les d’Alacant.

També et pot interessar

stats