Nou repunt del coronavirus a la Comunitat Valenciana: 706 contagis i 41 brots en un dia

La província de València té més de la meitat dels nous casos i es registren dues víctimes mortals més.

Residència Savia del Puig, amb 127 infectats
Residència Savia del Puig, amb 127 infectats / Efe

Els contagis diaris de Covid-19 s'han multiplicat quasi per dos en 24 hores a la Comunitat Valenciana. L'actualització de la Conselleria de Sanitat Universal d'aquest dijous arreplega 706 casos nous, pels 380 registrats dimecres. Més de la meitat dels nous positius, 427, es localitzen a la província de València, que suma la xifra més elevada de casos des de l'11 de setembre. És precisament aquesta la que té els dos principals focus de coronavirus que hi ha a hores d'ara al territori: d'una banda, el brot declarat a la residència d'ancians Savia del Puig (Horta Nord), amb 127 persones infectades entre interns i plantilla; i el macrobrot sorgit arran d'una festa universitària celebrada a la residència Galileo Galilei de la ciutat de València, que deixa de moment 168 positius.

L'augment dels contagis notificat aquest dijous, que supera en gran mesura les altes de les últimes 24 hores (531), incrementa els casos actius de la Covid-19 en més de 200: dels 5.408 registrats dimecres, als 5.628 de l'últim balanç. Suposen un 10,36% del total dels positius declarats durant tota la pandèmia. Des de l'inici de la crisi sanitària, Salut Pública ha diagnosticat mitjançant PCR 44.695 valencians i valencianes amb la malaltia. El total de persones curades s'eleva a 46.998.

El 40% dels brots, a València i l'àrea metropolitana

Cap dels 41 brots notificats aquest dijous té més de 9 contagis. Els més nombrosos, amb aquesta xifra d'infeccions, es troben a Aldaia (origen laboral), Alacant i València (aquests dos, d'origen social). La ciutat de València i l'àrea metropolitana, de fet, acumulen 16 brots, vora el 40% dels nous focus. Nou s’han detectat a la capital del Túria (amb 51 persones contagiades en total), tres a Aldaia (9, 6 i 5 infeccions) i dos a Alfafar (3 i 4 positius). Les localitats de Paiporta i Catarroja en tenen un cadascuna, amb tres i sis casos, respectivament.

També s'ha declarat un altre brot amb huit persones infectades Loriguilla (Camp de Túria). Castelló de la Plana n'afegeix quatre (de sis, cinc, quatre i quatre contagis, respectivament), i Alacant, només un.

Sanitat Universal no inclou entre els nous brots el que s'ha declarat a la residència Savia del Puig de Santa Maria, una de les sis que la Conselleria té actualment intervingudes sota vigilància sanitària.

Dues noves morts

L'actualització diària d'incidència del virus arreplega també dues víctimes mortals a la província de València, però cap d'elles als geriàtrics. La pressió hospitalària augmenta lleugerament respecte a la jornada anterior: a hores d'ara hi ha 421 persones ingressades amb Covid-19, catorze més que dimecres. A les unitats de cures intensives valencianes (UCI) hi ha 67 pacients, quatre més.

També et pot interessar

stats