Nou rècord de contagis a Espanya des de l'inici de la pandèmia amb 23.580 de nous

La incidència acumulada continua creixent i se situa en 468 casos i l'ocupació de les UCI per malalts de Covid-19 s’acosta al 26%.

Un operari desinfecta un carrer a Ourense
Un operari desinfecta un carrer a Ourense / Brais Lorenzo (EFE)

La segona onada de la pandèmia continua amb una tendència creixent. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, Espanya ha sumat en un dia 23.580 contagis més i 173 víctimes. Les dues dades són més elevades que durant els dies previs, i es tracta d'una nova xifra rècord des de l'inici de la pandèmia.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ha detallat aquest dijous en roda de premsa les últimes dades de contagis i hospitalitzacions a Espanya. Simón ha xifrat la incidència acumulada en 14 dies de 468 casos sobre 100.000 habitants, i l'ha qualificat de "molt alta". L'ocupació de llits hospitalaris, d'altra banda, continua creixent i arriba al 14,2. En el cas dels llits UCI s'acosta al 26%. La xifra de morts en els últims set dies s'ha situat en 790.

Com a balanç, el responsable sanitari ha explicat que la situació de la pandèmia a Espanya "és semblant" a la dels últims dies. Per això ha remarcat la necessitat de continuar aplicant les mesures amb contundència perquè no es notarà l'efecte d'aquestes en les dades abans de 8 dies.

Dels nous contagis, ahir se'n van diagnosticar 9.395. Madrid, Catalunya i Aragó han tornat a ser, com els dies previs, les autonomies que més casos nous registraren ahir. Des del començament de la pandèmia Espanya acumula 1.160.083 casos confirmats.

Als hospitals de tot Espanya hi ha actualment 17.520 hospitalitzats per Covid-19, 447 més que un dia abans. D'aquest total, 2.404 estan a l'UCI, 36 més.

També et pot interessar

stats