Nou rècord de contagis diaris al món, amb 183.000 casos

L’OMS xifra en 8,84 milions els casos al planeta i en 465.460 les morts derivades de la pandèmia.

Població indígena d’Atalia do Norte, al Brasil, espera que se li practique la prova del coronavirus
Població indígena d’Atalia do Norte, al Brasil, espera que se li practique la prova del coronavirus / Joédson Alves (Efe)

Per segona vegada, s’ha batut un nou rècord diari de contagis de coronavirus al món amb més de 183.000 casos, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).L’augment de casos als Estats Units i el Brasil, els dos països més afectats ara per ara al món, ha contribuït notablement a aquesta xifra.

Els casos globals de Covid-19 han aplegat aquest dilluns als 8,84 milions, mentre que els morts confirmats ascendeixen a 465.460, d’acord amb les xifres de l'OMS.

Pel que fa al continent africà, ha superat en nombre de casos (224.000) Àsia, que malgrat ser el punt d'origen del coronavirus actualment és la regió menys afectada del món, amb 205.000 contagis, enfront dels 4,37 milions a Amèrica i 2,52 milions d’Europa.

Les xifres globals més positives són les de pacients recuperats, que cada vegada són un percentatge major del total i estan prop dels 5 milions. Ara bé, en els últims dies també han augmentat els malalts en estat greu o crític, actualment en són 57.000.

Mesures per a “protegir-se a si mateix i als altres”

Per la seua banda, el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha recordat que les mesures de protecció contra la Covid-19 "només poden ser efectives si cada individu pren les mesures que funcionen per a protegir-se a si mateix i als altres".

Així mateix, el responsable de l’OMS ha instat tots els països a duplicar les mesures fonamentals de salut pública que funcionen, com és trobar i provar els casos sospitosos; aïllar i cuidar els malalts o la protecció dels treballadors sanitaris.

També et pot interessar

stats