El nou paquet de mesures econòmiques convenç els agents socials valencians

La CEV assegura que aporten la liquiditat necessària que va faltar en la crisi de 2008.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la videconferència amb els agents socials
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la videconferència amb els agents socials

Els agents socials valencians han rebut amb bons ulls el nou paquet de mesures econòmiques que ha aprovat el govern espanyol per a mitigar l’impacte del Covid-19. Així li ho han transmés al president Ximo Puig durant una reunió per videoconferència, a la qual la patronal i els sindicats donaran continuïtat, aquest dimecres, en una trobada presencial amb el cap del Consell i els consellers d’Economia i d’Hisenda al Palau de la Generalitat. Una reunió en què es vol analitzar la lletra menuda d’aquestes mesures i com afecta el teixit empresarial i laboral de la Comunitat Valenciana.

En declaracions a À Punt el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha destacat en positiu la injecció de liquiditat que suposen aquestes mesures d’estímul, la falta de la qual, ha recordat, va ser determinant en l’afonament de moltes empreses durant la crisi de 2008. “La liquiditat és la sang del sistema empresarial”, ha explicat Navarro.

El president de la CEV ha insistit a destacar dos missatges. Que la desfeta econòmica derivada del coronavirus és conjuntural, i per tant, temporal. I que “en aquesta ocasió estem més preparats [que en la crisi de 2008] per a fer-li front”.

Els sindicats també valoren positivament les mesures anunciades. Especialment per les millores en l’accés a la prestació per desocupació i pel fet que els despatxaments temporals durant la crisi no afectaran les prestacions futures. Tanmateix, recelen del fet que la recuperació dels llocs de treball depenga de la bona voluntat de les empreses.

Així ho ha explicat en À Punt NTC 20H el secretari general de la UGT del País Valencià, Ismael Sánchez. “Deixar la recuperació de la crisi [laboral] en la voluntat de les empreses, tal vegada no serà suficient”, ha dit Sánchez, suggerint la necessitat de mecanismes de control addicional.

També et pot interessar

stats