Només València, Torrent i Utiel sumen 5 o més contagis en els últims set dies

El 90% de municipis valencians no notifica cap positiu en les últimes dues setmanes, segons les xifres de Sanitat.

Només València, Torrent i Utiel sumen 5 o més contagis en els últims set dies
Només València, Torrent i Utiel sumen 5 o més contagis en els últims set dies

Un total de 33 municipis de la Comunitat Valenciana han diagnosticat algun cas de coronavirus en l'última setmana, i només hi ha tres que n'han detectat cinc o més: València (27), Torrent (6) i Utiel (5). A banda d'aquests, només altres set n’han registrat més d'un (Burjassot, Castelló i Xirivella tenen tres nous casos, mentre que Alacant, Borriana, el Campello i Picanya, dos). Les dades que es desprenen de l'últim balanç desagregat per localitats que ha proporcionat la Conselleria de Sanitat, actualitzat fins al 17 de juny, evidencia que la incidència de la Covid-19 en el territori continua remetent cada setmana que passa.

Si es comparen les xifres per quinzenes, que és el període que abasta cada informe que facilita la Generalitat, en les últimes dues setmanes (del 3 al 17 de juny) hi ha 490 municipis que no notifiquen cap positiu (el 90%). Des de la sèrie de la setmana anterior (del 28 de maig al 10 de juny), 9 localitats valencianes han passat a engreixar la llista de les que no n'han detectat casos.

Dels 52 municipis que presenten algun contagi en les últimes dues setmanes, només cinc (entre els quals estan les tres capitals de província) n'han detectat cinc o més: València (62), Utiel (10), Torrent (10), Castelló de la Plana (8) i Alacant.

La ciutat de València encapçala la llista de localitats amb més contagis setmanals, una dada que cal relativitzar pel pes poblacional que té. De fet, la taxa de contagi a hores d'ara és inferior a la unitat (0,78) i en les últimes dues setmanes només ha augmentat una dècima. Els altres grans nuclis urbans de la Comunitat Valenciana també presenten xifres molt estabilitzades. En els últims set dies, Castelló de la Plana només ha diagnosticat 3 casos i una taxa d'incidència del 0,47. El balanç a Alacant és encara més positiu, amb només 2 positius en l’última setmana i una taxa d'incidència molt baixa, del 0,15. Pel que fa a Elx, només ha detectat una persona amb Covid-19 en els últims set dies.

Els dos municipis que presenten una taxa d'incidència més gran en aquests moments són Utiel (8,67) i Torrent (1,22), els dos municipis que, juntament amb València, han comunicat més casos diagnosticats per PCR. La localitat de la Plana d'Utiel continua encapçalant la llista una setmana més i, de fet, ha augmentat en més de dos punts la taxa de contagi respecte a fa dues setmanes, quan era del 6,07. Torrent és la nova incorporació en el rànquing, ja que els sis casos que ha detectat en els últims set dies han fet que la taxa de contagi quasi es triplique (passa del 0,49 a l'1,22). Aquest repunt, però, no és significativament alarmant perquè la incidència encara està per davall de 2.

Municipis amb un cas l'última setmana

En els darrers set dies 34 localitats han diagnosticat un contagi de coronavirus. Són Alcalà de Xivert, Alfafar, Benidorm, Bétera, Cervera del Maestrat, Daimús, el Pinós, Elx, Elda, Gandia, Gàtova, Ibi, l'Alcúdia, la Vall d'Uixó, la Vila Joiosa, Massanassa, Oriola, Quesa, Sagunt, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Vilafermosa i Vilanova de Castelló. En els casos de Cervera del Maestrat i Gàtova, els positius són els primers que hi ha hagut en aquests municipis.

També et pot interessar

stats