Només un de cada quatre autònoms farà vacances aquest estiu

Un 17% del total assegura que tancarà el negoci.

Un artesà del vidre en una imatge d'arxiu
Un artesà del vidre en una imatge d'arxiu / Pixabay

Només un de cada quatre autònoms, en concret el 27,4%, tindrà alguns dies de vacances aquest estiu, la meitat que en el 2019, quan el 53,8% dels treballadors per compte propi va afirmar que faria vacances, a l'estiu o en un altre període, segons un estudi de l'organització ATA. Per contra, sis de cada deu autònoms, el 60,8%, no se n’anirà de vacances enguany, un percentatge molt superior al de l'any passat (39,8%). D’altra banda, el 10,7% dels autònoms encara no ha decidit si farà uns dies de vacances o en el 2020.

D'entre els autònoms que en faran enguany, el 22,4% se n'anirà per un període que en cap cas superarà els set dies, mentre que el 28,1% s'agafarà una setmana de vacances i el 12,9% intentarà desconnectar-se dues setmanes. No obstant això, el 27,9% dels autònoms afirma no saber quants dies s’agafaran per a descansar i només el 3% dels autònoms enquestats gaudiran de més d'un mes de vacances al llarg de 2020.

Així mateix, entre els autònoms que se n'aniran de vacances almenys uns dies, el 17,5% tancarà el negoci, el 4,5% deixarà als empleats al càrrec i el 5,4% assegura que pot continuar fent la seua activitat des de qualsevol lloc, i fer ús si fora necessari del teletreball. De la mateixa manera, un de cada quatre autònoms, el 27,1%, afirma que, encara que tancarà el negoci uns dies, no se n’anirà enlloc, un percentatge que l'any passat només triaren el 10,8% dels autònoms, en tant que el 20,6% asseguren que se n'aniran a la segona residència per a gaudir d'uns dies de descans.

Segons l’ATA, únicament el 5,3% del total d'autònoms enquestats afirmen que enguany les vacances seran similars a anys anteriors i s'agafaran els mateixos dies de vacances, mentre que el 16,4% assenyala que a pesar que gaudirà d'uns dies de descans, aquests seran molts menys que els habituals.

També et pot interessar

stats