Només 57 pobles valencians comencen l’any sense haver tingut cap cas de Covid-19

Representen poc més del 10% de la Comunitat Valenciana, i cap supera els 600 habitants.

Imatge d'arxiu de Xodos
Imatge d'arxiu de Xodos

Un total de 57 municipis valencians inicien el 2021 sense haver tingut cap contagi de coronavirus des de l’inci de la pandèmia. Aquests representen poc més del 10% de la Comunitat Valenciana, i cap supera els 600 habitants.

Això s'extrau de les dades que publica la Generalitat cada setmana, en què s'observa que la xifra ha descendit des dels 182 pobles als quals el coronavirus no havia arribat quan es van començar a publicar, a final de maig.

En total, els 57 municipis lliures de coronavirus són Aielo de Rugat, Almedíxer, Aranyel, Argeleta, Begís, Benafigos, Benasau, Beniardà, Benifallim, Benifato, Benigembla, Benillup, Benimassot, Bolulla, Carrícola, Cases Altes, Castell de Cabres, Castielfabib, Confrides, el Camp de Mirra, el Castell de Guadalest, Espadella, Fageca, Famorca, la Font de la Reina, les Fonts d’Aiòder, Gaianes, Gàtova, Guardamar de la Safor, Herbers i Figueres.

També la Serratella, la Torre d'en Doménec, la Vall d'Ebo, Llocnou de la Corona, Lludient, Matet, Millena, Palanques, Pavies, la Pobla d’Arenós, la Pobla de Sant Miquel, Quatretondeta, Sacanyet, Segart, Sempere, Sorita, Terrateig, Tollos, Toràs, Torralba, Torre-xiva, Torrella, la Vall de Gallinera, Vallés, Vallibona i Xodos.

A més, hi ha altres municipis que no han quedat afectats per la segona onada: Agres, Benimarfull, Bufali, Cirat, Gaibiel, la Vall d'Alcalà, Toga, la Vall d'Almonesir, Vilamalur, Rugat i Portell de Morella. Aquest últim va arribar a tindre quatre casos en la primera onada, però des d'aleshores no ha sumat contagis.

Dels municipis que queden sense casos, el més poblat és la Vall de Gallinera, que té 571 habitants. A més, sols un se situa a la costa, Guardamar de la Safor, i un altre a l'àrea metropolitana de València, Llocnou de la Corona.

L'Alt Millars, els Ports, l'interior de la Marina, el Comtat, el Racó d'Ademús o l'Alt Palància són algunes de les comarques que més es repeteixen entre els municipis sense casos. D'altra banda, no hi ha cap de la Ribera, la Plana Alta, el Baix Segura o l'Alacantí.

També et pot interessar