Només 23 municipis valencians resisteixen sense haver registrat mai cap contagi

Espadella, Segart i Carrícola cauen de la llista en notificar casos per primera vegada el passat cap de setmana.

Vista de Bolulla (Marina Baixa), un dels 23 municipis valencians que encara no ha registrat cap contagi de coronavirus
Vista de Bolulla (Marina Baixa), un dels 23 municipis valencians que encara no ha registrat cap contagi de coronavirus / Ajuntament de Bolulla

La llista de localitats que poden presumir de no haver registrat cap contagi per Covid-19 entre el veïnat des de l'inici de la pandèmia s'acurta cada setmana que passa. A hores d'ara només queden 23 completament lliures del virus, tres menys que divendres, segons les dades territorialitzades que ha publicat la Generalitat aquest dimarts. Són, en tots els casos, nuclis poblacionals molt menuts on resideixen només uns pocs centenars d'habitants.

La Comunitat Valenciana es troba en el pitjor moment de la crisi sanitària, amb una tercera onada descontrolada que ha deixat incidències extremes en molts punts del mapa. Les poblacions que, fins ara, no han registrat cap contagi són: Aielo de Rugat, Almedíxer, Aranyel, Benifato, Benillup, Bolulla, Cases Altes, Castell de Cabres, Castielfabib, Confrides, el Castell de Guadalest, Famorca, la Font de la Reina, les Fonts d'Aiòder, Herbers, Lludient, Palanques, la Pobla de Sant Miquel, Sacanyet, Sempere, Torralba, Vallés i Sorita.

Aquest cap de setmana han caigut del grup de poblacions invictes al virus Espadella (Alt Millars), Segart (Camp de Morvedre) i Carrícola (Vall d'Albaida), ja que les tres han registrat els primers positius entre el veïnat. Espadella, amb 7.042 contagis per cada 100.000 habitants, és la que lidera el rànquing pel que fa a incidència acumulada de tota la Comunitat Valenciana després que s'hagen detectat cinc casos en el municipi, on viuen poc més de 70 persones.

També et pot interessar

stats