Només 21 països permeten entrar sense restriccions a viatgers procedents d'Espanya

El dia 1 de juliol es van obrir les fronteres interiors de la UE però, amb l'augment dels brots, han tornat les mesures restrictives.

Mapa del Ministeri d'Afers Estrangers que arreplega les restriccions a viatgers procedents d'Espanya
Mapa del Ministeri d'Afers Estrangers que arreplega les restriccions a viatgers procedents d'Espanya

La llista de països europeus que desaconsellen viatjar a Espanya continua creixent arran de l'increment de brots de coronavirus. L'últim a prohibir anar-hi, si no és estrictament necessari, ha sigut Bèlgica. El govern flamenc ha anunciat que enviarà 28 avions per a recollir els més de 3.500 turistes que s'hi troben de vacances, concretament a les illes Balears i a Almeria. Una vegada arriben al seu país hauran de fer-se una prova PCR i mantindre una quarantena de catorze dies. La mesura també afecta els belgues que hagen visitat la Comunitat de Madrid, el País Basc, Aragó i Navarra, a més de la província de Barcelona.

Altres països que desaconsellen desplaçar-se a l'Estat espanyol o a determinades comunitats autònomes són Alemanya, el Regne Unit, França i Itàlia, és a dir, els principals emissors de turistes cap a Espanya.

Només 21 països, dels quals huit pertanyen a la Unió Europea, permeten l'arribada de viatgers procedents d'Espanya sense imposar restriccions per la pandèmia del coronavirus, segons dades del Ministeri d'Afers Estrangers. Són França, Portugal, Suècia, Polònia, Eslovàquia, Luxemburg, Croàcia, Bulgària, Sèrbia, Montenegro, Albània i Macedònia. Fora d'Europa, només Mèxic, Lesotho, el Txad, la Costa d'Ivori, l'Afganistan, Síria, el Iemen, Mongòlia i Corea del Nord.

Així, 106 països tenen en vigor alguna prohibició a l'entrada de viatgers procedents d'Espanya o han suspés les comunicacions aèries o marítimes. A més, 34 imposen alguna modalitat de quarantena, com el Regne Unit, que n'ha fixat una de 14 dies. La República Txeca, Suïssa i Liechtenstein deixen fora de la quarantena els procedents de les Canàries, i el govern txec permet eludir la quarantena amb un test PCR.

Encara que l'1 juliol van quedar obertes pràcticament totes les fronteres interiors de la Unió Europea, a l'agost, amb l'augment dels rebrots, han tornat gradualment les mesures restrictives.

Finalment, 30 països exigeixen un altre tipus de mesures per a viatjar des d'Espanya. És el cas d'Alemanya, on els viatgers procedents de l'Estat espanyol necessiten un test molecular negatiu per a eludir la quarantena; d'Àustria, que demana un certificat mèdic, excepte als qui procedisquen de les Balears i les Canàries; i de Malta i Itàlia, que també exigeix una prova molecular o antigènica amb hisop feta en les 72 hores anteriors.

També et pot interessar