Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Nomdedéu defensa tancar part de l’oci nocturn per a salvar el turisme

19 min.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha qualificat en una entrevista a Les notícies del matí les dades de “dramàtiques”, encara que previsibles. I ha remarcat que el 77% dels llocs de treball que s’han destruït tenien contracte temporal i que el 88% corresponen al sector serveis. "Això sí que reclama una profunda reflexió”, ha avançat.

Nomdedéu ha recordat que el sector serveis representa un 14% del PIB i un 15% de l’ocupació. I ha entrat a fons en la qüestió de l'oci nocturn, focus de molts dels rebrots que pateix la Comunitat Valenciana. "Per a salvar el turisme, pot ser que calga tancar els pubs”, ha dit el responsable d’Ocupació, en línia amb altres opinions empresarials. Nomdedéu ha exclòs d’aquesta situació l’oci cultural. El responsable d’ocupació considera que no es pot posar en risc el 85% de l’economia.

Nomdedéu, finalment, ha remarcat que s’ha recuperat al 60% dels afectats per ERTO. “Hi ha un risc, cada vegada més clar, que aquests ERTO es transformen en ERO al final”, ha advertit.

Nova ampliació dels ERTO

Per la seua banda, Lola Ruiz, responsable d'acció sindical de la UGT, també ha qualificat les dades de l'EPA de "desastroses" i "alarmants". Ruiz ha defensat que, si els rebrots es mantenen, caldrà negociar una nova ampliació dels ERTO. La representant sindical ha deixat clar que la nostra economia no suportarà "un altre confinament". La UGT ha recordat que l'acord social a què van arribar la setmana passada amb el Consell i la patronal recull mesures per a enfortir el sector industrial i la innovació per a no dependre tant del sector turístic.

I la secretària d'ocupació de CCOO PV, Ana García, ha analitzat que les dades de l'EPA són reflex de la crisi econòmica i social. García considera que la situació dels treballadors i treballadores és "dramàtica", però l'impacte s'ha pogut reduir. La representant de CCOO PV ha considerat que cal reforçar els serveis públics i la protecció social de cara a la tardor.

Contingut no disponible
stats