Nombrosos ajuntaments retarden el cobrament de l’IBI per a alleugerir l’impacte del coronavirus en les famílies

Diversos consistoris deixen de cobrar la taxa de les terrasses als bars i restaurants, ja que estan tancats els negocis.

Nombrosos ajuntaments retarden el cobrament de l’IBI per a alleugerir l’impacte del coronavirus en les famílies
Nombrosos ajuntaments retarden el cobrament de l’IBI per a alleugerir l’impacte del coronavirus en les famílies

Molts ajuntaments valencians estan aprovant mesures extraordinàries per a mitigar els efectes econòmics derivats del Covid-19 a empreses i famílies. En molts casos, s’ha retardat el pagament de l’impost de béns immobles (IBI) o s’ha anul·lat el cobrament de les taxes de les terrasses dels establiments hostalers.

L’Ajuntament de Paterna ha acordat retardar el pagament de l’IBI, eximir restaurants i bars del pagament de la taxa de terrasses per ocupació de la via pública i suspendre el cobrament de la taxa de mercat ambulant. A més, retarda un mes el cobrament dels rebuts domiciliats de l’IBI, que començarà a carregar-se el 4 de maig.

Mesures semblants ha adoptat l’Ajuntament de Benetússer, que ha retardat el cobrament de l’IBI un mes i també ajorna el pagament d’impostos de vehicles i de guals. Per la seua banda, les terrasses del sector de la restauració obertes a Benetússer no hauran de pagar la taxa per aquest ús.

A Quart de Poblet, l’Ajuntament ha suspés tots els fraccionaments en curs, així com dels terminis de venciment especial que ja s’hagen aprovat. A més, s’ha prorrogat el període voluntari de pagament de l’impost de vehicles i de la taxa de guals.

De la mateixa manera, l’Ajuntament de Sagunt ha informat que el pagament de l’impost dels vehicles s’ampliarà fins a juliol i que, per a agilitar els pagaments a proveïdors, el pròxim ple abordarà reconeixements extrajudicials de crèdit per a poder factures i agilitzar pagaments a autònoms i pimes que treballen amb l’ajuntament. El consistori saguntí també ajorna el límit del pagament de l’impost de circulació fins al 31 de juliol.

També l’Ajuntament de Burjassot ampliarà el termini de pagament d’impostos i taxes i deixarà en suspens unes altres per a ajudar a les famílies. El pagament de la taxa dels guals s’amplia fins al 30 d’abril i l’impost sobre vehicles de tracció mecànica fins a l’1 de juliol. La taxa de les terrasses dels bars i restaurants, així com la taxa del mercat extraordinari d’aquest municipi de l’Horta també ha quedat suspesa. El cobrament de l’IBI també s’ajorna.

En el cas de Riba-roja de Túria, l’Ajuntament deixarà de cobrar la taxa municipal de taules i cadires a bars, restaurants i cafeteries per a tot l’any 2020.

També et pot interessar

stats