El nombre de positius a Espanya continua baixant, però repunten les morts

Els nous contagis registren la xifra més baixa des del començament de la crisi sanitària, però hi ha 50 víctimes més que dilluns.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

La corba de l'epidèmia a Espanya continua baixant i l'últim balanç del coronavirus del Ministeri de Sanitat deixa 3.045 contagiats en 24 hores, 432 menys que dilluns, amb un descens del 12,4%. El total de pacients amb coronavirus a tot Espanya és de 172.541 i els nous contagis suposen un 1,8% més respecte a dilluns, la xifra més baixa des del començament de la crisi sanitària.

Per contra, repunta la xifra de morts, amb 567 en un dia, 50 més que el balanç anterior. Això evidencia que la quantitat de contagis nous ha pujat un 9,6% en un dia. El total de víctimes mortals per coronavirus a Espanya és en tot l'estat espanyol de 18.056, un 3,2% més respecte al dia anterior.

Pel que fa a les altes, són més de 2.777 persones les que s'han recuperat respecte a dilluns. La millor notícia és que quasi quatre de cada deu persones que han emmalaltit pel coronavirus (38,9%) ho han superat, i eleven el balanç total a 67.504. Espanya és així el país del món que més altes ha donat. No obstant això, continua sent el segon, només superat pels Estats Units, en nombre de contagis i el tercer en nombre de defuncions.

L'últim balanç de la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa 266 persones recuperades en un dia. En les últimes 24 hores, s'han detectat 153 nous contagis i la xifra total de positius ascendeix a 9.213. Pel que fa al nombre de defuncions, són 31 més, i des que va començar la crisi sanitària han mort 907 persones.

Simón: "Encara no s'ha produït la dada de més curats que nous casos"

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reaparegut aquest dimarts en l'espai públic, una vegada s'ha confirmat que ja ha superat la malaltia. ha destacat que les tendències "són bones" en la línia de la setmana anterior i "es continuen reduint el nombre de casos". No obstant això, ha lamentat que "encara no s'ha produït la dada de més curats que nous casos". D'altra banda, ha afegit que l'increment de nous casos hospitalitzats i d'UCI es manté en el 2%.

Respecte al nombre de morts, Simón ha assenyalat que la tendència és descendent, "però amb xifres que s'han de reduir tan prompte com siga possible". La letalitat, segons ha explicat, és semblant en tots els països europeus entorn el 10%, però la millor situació és la d'Alemanya amb un 2,3%.

Més de 26.000 sanitaris infectats

Des de Sanitat s'han informat que el nombre de sanitaris infectats és de 26.672 des de l'inici de l'epidèmia. El doctor Simón ha assenyalat que una gran part ja ha tornat al treball i encara que hi ha hagut casos greus i alguns han mort la seua afecció és menor que el de la de la població en general. En aquest sentit, ha avançat que Sanitat està preparant un document per a avaluar l'evolució del coronavirus entre el sector sanitari.

Control de les proves PCR

El Ministeri de Sanitat ha desenvolupat una orde per a controlar l'ús de proves diagnòstiques PCR i garantir-ne l’ús adequat. Simón ha explicat que es pretén evitar que no hi haja cap abús per part de cap entitat, que els resultats es coneixen i que no es facen quan per l'historial se sàpia que la probabilitat del resultat és relativament baixa.

Eixida dels xiquets al carrer

Sobre la possibilitat que els xiquets i xiquetes puguen eixir al carrer de manera controlada, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha dit que és una decisió que està en altres àmbits, però en el cas que es tire avant, considera que s'ha de fer "de manera homogènia a tot Espanya".

Finalment, Simón ha assenyalat que hi haja més mobilitat ara no vol dir que els contactes que es produïsquen hagen de ser de risc si es mantenen les precaucions necessàries.

Onada de ‘sextorsions’ i correus fraudulents

En les últimes 24 hores, entre Policia Nacional i Guàrdia Civil s'han efectuat 118 detencions i s'han tramitat 10.831 denúncies. Adverteixen d'una onada de sextorsions en què a la víctima se li diu que tenen fotos i vídeos seus i que els faran públics si no els paguen diners, i avisen també d'un missatge que suposadament envia una empresa hidroelèctrica que informa que pel coronavirus no se'ls cobrarà el mes corrent però que han d'introduir una sèrie de dades. Aprofitant que ha crescut l'ús d'internet pel confinament, els lladres augmenten també les estafes.

En aquest dia 31 d'estat d'alarma en què l'activitat econòmica està tornant paulatinament a la normalitat, ha augmentat l'ús del transport públic i privat, però no s'ha produït cap incident. Des del Ministeri de Transports s'informa que en la pàgina web oficial es poden consultar les dades de mobilitat a través del rastreig de les dades de 13 milions de mòbils i on s'analitzen els viatges de més de 500 metres.

Les forces armades estan desplegades aquest dimarts en 224 punts amb un total de 7.349 efectius. Pel que fa a l’actuació a la Comunitat Valenciana, hui desinfectaran Mercavalència i provaran de muntar un hospital de campanya en el centre penitenciari de Picassent.

També et pot interessar

stats