Naix el joc de l'amic invisible per a donar suport a les llibreries independents

La iniciativa “Sentim les llibreries” pretén alleujar la situació precària en què han quedat les llibreries independents de València.

La il·lustradora Sara Luz ha dissenyat la imatge de la campanya “Sentim les llibreries”
La il·lustradora Sara Luz ha dissenyat la imatge de la campanya “Sentim les llibreries”

Després de dos mesos de tancament per l'estat d'alarma, les llibreries estan paralitzades i castigades de forma dràstica. Per a afrontar aquesta situació, els escriptors Maria Bastarós i David Pascual (Mr Perfume) han posat en marxa una mesura creativa, amb l'impuls de la campanya “Sentim les llibreries”, que llança “un gran joc local de l'amic invisible” per a regalar llibres i en el qual participen 15 llibreries independents de la ciutat de València.

Per a participar cal inscriure's en el formulari fins al 15 de juny. Cada participant rebrà un correu electrònic amb la fitxa del participant que se li ha assignat. No sabrà el nom real de l'amic invisible, tampoc l'adreça, només el nom d'usuari al joc, les preferències literàries i la llibreria en què ha de comprar el llibre.

D'aquesta manera, a partir del 15 de juliol cada participant rebrà un llibre per sorpresa i, alhora, podrà regalar un altre títol triat entre el catàleg d’algun dels xicotets negocis que s'han sumat a esta iniciativa col·laborativa, les llibreries Bartebly, Bangarang, Berlín, Gaia, Imperio, La Batisfera, La Primera, La Repartidora, La Rossa, Leolo, Primado, Railowsky, Ramón Llull, Somnis de Paper i United Minds.

No hi ha límits mínims ni màxims en la despesa. Es tracta, diuen, de regalar sense esperar que la inversió realitzada es recupere. “Regalar i rebre llibres sempre és emocionant”, asseguren Maria Bastarós i David Pascual, però “encara ho és més si la finalitat és solidària”.

La campanya té també amb els suport de la il·lustradora Sara Luz, que ha dissenyat la imatge de #sentimlesllibreries. Més de 400 persones ja segueixen la iniciativa en xarxes socials.

També et pot interessar

stats