Naiara Davó anuncia que optarà a liderar Podem a la Comunitat Valenciana

Pilar Lima, que ja havia anunciat la candidatura, manté de moment la seua aposta per a dirigir el partit a la Comunitat Valenciana.

Naiara Davó en 'Les notícies del matí'

Naiara Davó es presentarà com a secretària general de Podem per a dirigir la formació a la Comunitat Valenciana, segons ha confirmat en una entrevista en Les notícies del matí. “La pandèmia ho ha canviat tot i necessitem ser un agent fort”, ha assegurat Davó, que aposta per una candidatura unitària a la qual se sume Pilar Lima, qui ja havia anunciat que també optaria a dirigir el partit morat. “Estic segura que Pilar Lima m’acompanyarà en aquest procés”, ha assegurat.

Davó ha indicat que “ara tot el món entén que és el moment de la unitat” i pensa que la millor manera de fer-ho és a través d’un procés en què es reconega el lideratge. Creu que cal tancar files en aquest aspecte i confia tindre el suport de Lima, malgrat que també ha dit que encara no ha parlat amb ella sobre el tema. “El paper de Podem és fonamental en aquests moments i hem de ser un partit fort”.

No obstant, Pilar Lima, en un comunicat, s'ha reafirmat en la seua candidatura: "Vull liderar un Podem que sume en aquesta tasca; la crisi deixa clar que la forma d'eixir units és des del diàleg i el suport mutu i coordinat, no deixant cap persona fora, sinó sumant". En aquest sentit, Lima crida a construir un partit inclusiu i plural que "compte amb tots i totes" i que funcione com a pont entre la militància i les institucions, amb un diàleg constant. Lima assegura que s'ha assabentat de la candidatura de Davó per la ràdio d'À Punt i que "s'alegra" que l'haja feta pública.

Sorpresa per no passar tota la Comunitat Valenciana a la fase 1

En l'entrevista amb À Punt, Naiara Davó també ha mostrat la seua sorpresa en saber que no tots els departaments sanitaris valencians han passat aquest 11 de maig a la fase 1. Creu que la Generalitat ha fet un bon treball, que s’ha demanat la revisió de la decisió, però que en tot cas el més important “és salvar vides, passar de fase amb totes les condicions de seguretat i no fer passos arrere”.

Recuperar els serveis públics, prioritat del pacte de reconstrucció

Pel que fa a la postura de Podem de cara al pacte de reconstrucció de l’economia valenciana, la síndica d'Unides Podem en les Corts ha assenyalat que la prioritat per al partit morat serà la recuperació dels serveis públics. “L’economia ha d’estar al servei de la vida”. En aquest sentit, ha indicat que es revisarà cas per cas el que ha passat en les residències de majors, que al seu parer han mostrat que “el model de privatitzacions ha fracassat”.

Altres punts que considera fonamentals per al pacte són la relocalització del sistema productiu, la recuperació de sectors estratègics, com ara el transport, així com serveis bàsics públics que han estat privatitzats. En aquest sentit, Davó s’ha mostrat optimista; creu que hi ha voluntat de consens i de diàleg.

També et pot interessar

stats